Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Grade 6 Print Preview

Algebraic Expressions - Evaluation 1

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Find the value of the algebraic expression by substituting the given value of the variable.

1. f − 8 where f = 15
Answer: 7
f − 8 = 15 − 8 = 7


2. 2 + t where t = 9
Answer: 11
2 + t = 2 + 9 = 11


3. 4 + g where g = 10
Answer: 14
4 + g = 4 + 10 = 14



4. h − 12 where h = 16
Answer: 4
h − 12 = 16 − 12 = 4


5. g + 19 where g = 5
Answer: 24
g + 19 = 5 + 19 = 24


6. d − 10 where d = 20
Answer: 10
d − 10 = 20 − 10 = 10


7. m − 5 where m = 13
Answer: 8
m − 5 = 13 − 5 = 8


8. 21 − x where x = 7
Answer: 14
21 − x = 21 − 7 = 14


9. 6 + h − 10 where h = 8
Answer: 4
6 + h −10 = 6 + 8 − 10 = 4


10. k − 12 + 4 where k = 20
Answer: 12
k − 12 + 4 = 20 − 12 + 4 = 12


11. g × 4 where g = 7
Answer: 28
g × 4 = 7 × 4 = 28


12. t × 8 where t = 7
Answer: 56
t × 8 = 7 × 8 = 56


13. 5 × y where y = 8
Answer: 40
5 × y = 5 × 8 = 40


14. 6 × p where p = 11
Answer: 66
6 × p = 6 × 11 = 66


15. 5 × r where r = 7
Answer: 35
5 × r = 5 × 7 = 35


16. 12 ÷ r where r = 3
Answer: 4
12 ÷ r = 12 ÷ 3 = 4


17. 48 ÷ h where h = 6
Answer: 8
48 ÷ h = 48 ÷ 6 = 8


18. j ÷ 4 where j = 28
Answer: 7
j ÷ 4 = 28 ÷ 4 = 7


19. e ÷ 2 where e = 20
Answer: 10
e ÷ 2 = 20 ÷ 2 = 10


20. q ÷ 3 where q = 24
Answer: 8
q ÷ 3 = 24 ÷ 3 = 8



  Try the Quiz :     Algebraic Expressions - Evaluation 1


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-