Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Grade 6 Print Preview

Algebraic Expressions - Evaluation 2

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Find the value of the algebraic expression by substituting the given value of the variable.

1. If  j = -14 then  -11 + j = _______
Answer: -25
-11 + j = -11 + -14 = -25


2. If  f = 8 then  -4 + f  = _______
Answer: 4
-4 + f = -4 + 8 = 4


3. If  g = 4 then  9 − g = _______
Answer: 5
9 − g = 9 − 4 = 5



4. If  h = 16 then  -9 + h = _______
Answer: 7
-9 + h = -9 + 16 = 7


5. If  d = 23 then  d − 15 = _______
Answer: 8
d − 15 = 23 − 15 = 8


6. If  y = 16 then  y − 5 = _______
Answer: 11
y − 5 = 16 − 5 = 11


7. If  r = 8 then  -r + 22 = _______
Answer: 14
-r + 22 = -8 + 22 = 14


8. If  a = 7 then  -10 + a + 5 = _______
Answer: 2
-10 + a + 5 = -10 + 7 + 5 = 2


9. If  g = 8 then  -10 − g + 6 = _______
Answer: -12
-10 − g + 6 = -10 − 8 + 6 = -12


10. If  q = -21 then  q −10 + 6 = _______
Answer: -25
q −10 + 6 = -21 − 10 + 6 = -25


11. If  p = 9 then  p × -5 = _______
Answer: -45
p × -5 = 9 × -5 = -45


12. If  b = -7 then  b × 9 = _______
Answer: -63
b × 9 = -7 × 9 = -63


13. If  z = 8 then  9 × -z = _______
Answer: -72
9 × -z = 9 × -8 = -72


14. If  p = 11 then  -9 × -p = _______
Answer: 99
-9 × -p = -9 × -11 = 99


15. If  r = -7 then  -4 × -r = _______
Answer: -28
-4 × -r = -4 × - -7 = -28


16. If  s = 3 then  18 ÷ s = _______
Answer: 6
18 ÷ s = 18 ÷ 3 = 6


17. If  h = -5 then  40 ÷ h = _______
Answer: -8
40 ÷ h = 40 ÷ -5 = -8


18. If  j = 36 then  -j ÷ 6 = _______
Answer: -6
-j ÷ 6 = -36 ÷ 6 = -6


19. If  e = 33 then  e ÷ -3 = _______
Answer: -11
e ÷ -3 = 33 ÷ -3 = -11


20. If  q = 33 then  -q ÷ -3 = _______
Answer: 11
-q ÷ 3 = -33 ÷ -3 = 11



  Try the Quiz :     Algebraic Expressions - Evaluation 2


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-