Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Grade 6 Print Preview

Algebraic Expressions - Evaluation 4

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

1. Write the answer as an improper fraction.
If e
7
3

5
 
then e 5 = _______

Answer: 13/5
7
3

5
  5

38

5
5

1
 =
38

5
25

5
=
13

5



2. Write the answer as an improper fraction.
If r
3
2

7
 
then r 2 = _______


Answer: 9/7
3
2

7
  2

23

7
2

1
 =
23

7
14

7
=
9

7



3. Write the answer as a proper fraction.
If q
2

9
 
then 
5

7
q  = _______


Answer: 31/63
5

7

2

9
 = 45

63

14

63
=
31

63




4. Write the answer as a proper fraction.
If g
3

5
 
then g 2

5
 = _______


Answer: 1/5
3

5
2

5
=
1

5



5. Write the answer as a proper fraction.
If p =   1
 
then p
3

5
 = _______


Answer: 2/5
1
3

5
=
1

1
3

5
=
5

5
3

5
=
2

5



6. Write the answer as an improper fraction.
If p
3

5
 
then p +
1  = _______


Answer: 8/5
3

5
+
1 =
3

5
+
1

1
=
3

5
+
5

5
=
8

5



7. Write the answer as a mixed number
(with a space between the integer part and the fraction part).
If j
3

5
 
then j +
2

3
 = _______


Answer: 1 4/15
3

5
+
2

3
=
9

15
+
10

15
=
19

15
=
1
 4

15



8. Write the answer as a proper fraction.
If t
5

7
 
then 
2

9
+ t  = _______


Answer: 59/63
2

9
+
5

7
 = 14

63
+
45

63
=
59

63



9. Write the answer as an improper fraction.
If r
3
2

7
 
then r + 7 = _______


Answer: 72/7
3
2

7
+
7

23

7
+ 7

1
 =
23

7
+
49

7
=
72

7



10. Write the answer as a proper fraction.
If k
5

7
 
then 
12

13
× k  = _______


Answer: 60/91
12

13
×
5

7
 = 60

91



11. Write the answer as a mixed number
(with a space between the integer part and the fraction part).
If b
3
2

5
 
then b × 4 = _______


Answer: 13 3/5
3
2

5
×
4

17

5
×
4

1
 =
68

5
=
13
3

5



12. Write the answer as a proper fraction.
If y
2
2

7
 
then y ×
1

3
 = _______


Answer: 16/21
2
2

7
×
1

3

16

7
× 1

3
 = 16

21



13. Write the answer as a proper fraction.
If t
3

5
 
then t ×
2

3
 = _______


Answer: 2/5
3

5
×
2

3
=
6

15
=
2

5



14. Write the answer as a proper fraction.
If w
5

7
 
then 
2

9
× w  = _______


Answer: 10/63
2

9
×
5

7
 = 10

63



15. Write the answer as a proper fraction.
If d
5

7
 
then 
2

9
÷ d  = _______


Answer: 14/45
2

9
÷
5

7

2

9
× 7

5
 = 14

45



16. Write the answer as a proper fraction.
If t
3

5
 
then t ÷
2

3
 = _______


Answer: 9/10
3

5
÷
2

3
=
3

5
× 3

2
= 9

10



17. Write the answer as a proper fraction.
If h
2

7
 
then h ÷
5

6
 = _______


Answer: 12/35
2

7
÷
5

6

2

7
× 6

5
 = 12

35



18. Write the answer as a mixed number
(with a space between the integer part and the fraction part).
If g
2
2

5
 
then g ÷
1

3
 = _______


Answer: 7 1/5
2
2

5
÷
1

3

12

5
× 3
 = 36

5
 =  7 1

5



19. Write the answer as a mixed number
(with a space between the integer part and the fraction part).
If g
4
1

2
 
then g ÷
1

3
 = _______


Answer: 13 1/2
4
1

2
÷
1

3

9

2
× 3

1
 = 27

2
 =  13 1

2



20. Write the answer as a proper fraction.
If j
3
2

3
 
then j ÷ 4 = _______


Answer: 11/12
3
2

3
÷
4

11

3
× 1

4
 =
11

12




  Try the Quiz :     Algebraic Expressions - Evaluation 4


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-