Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Grade 6 Print Preview

Place Value 2   Place value

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the place value, identify the digit.

1. Identify the digit in the ones place in the number 84.
Answer: 4
8 tens + 4 ones = 8 ×10 + 4 × 1 = 84.
The digit 4 is in the ones place and the digit8 is in tens place.


2. Identify the digit in the tens place in the number 65.
Answer: 6
6 tens + 5 ones = 6 × 10 + 5 × 1 = 65. 
The digit 5 is in the ones place and the digit 6 is in the tens place.


3. Identify the digit in the ones place in the number 73.
Answer: 3
7 tens + 3 ones = 7 × 10 + 3 × 1 = 73. 
The digit 3 is in the ones place and the digit 7 is in the tens place.



4. Identify the digit in the hundreds place in the number 940.
Answer: 9
9 hundreds + 4 tens + 0 ones = 940.
The digit 0 is in the ones place, the digit 4 is in the tens place and the digit 9 is in the hundreds place.


5. Identify the digit in the tens place in the number 851.
Answer: 5
8 hundreds + 5 tens + 1 ones = 851.
The digit 1 is in the ones place, the digit 5 is in the tens place and the digit 8 is in the hundreds place.


6. Identify the digit in the ones place in the number 408.
Answer: 8
4 hundreds + 0 tens + 8 ones = 408.
The digit 8 is in the ones place, the digit 0  is in the tens place and the digit 4 is in the hundreds place.


7. Identify the digit in the tens place in the number 8731.
Answer: 3
8 thousands + 7 hundreds + 3 tens + 1 ones = 8731.
The digit 1 is in the ones place, the digit 3 is in tens place, the digit 7 is in the hundreds place and the digit 8 is in the thousands place.


8. Identify the digit in the hundreds place in the number 8640.
Answer: 6
8 thousands + 6 hundreds + 4 tens + 0 ones = 8640.
The digit 0 is in the ones place, the digit 4 is in tens place, the digit 6 is in the hundreds place and the digit 8 is in the thousands place.


9. Identify the digit in the thousands place in the number 8631.
Answer: 8
8 thousands + 6 hundreds + 3 tens + 1 ones = 8631.
The digit 1 is in the ones place, the digit 3 is in tens place, the digit 6 is in the hundreds place and the digit 8 is in the thousands place.


10. Identify the digit in the ones place in the number 97430.
Answer: 0
9 ten thousands + 7 thousands + 4 hundreds + 3 tens + 0 ones = 97430.
The digit 0 is in the ones place, the digit 3 is in tens place, the digit 4 in the hundreds place, the digit 7 is in the thousands place and the digit 9 is in the ten thousands place.


11. Identify the digit in the thousands place in the number 87431.
Answer: 7
8 ten thousands + 7 thousands + 4 hundreds + 3 tens + 1 ones = 87431.
The digit 1 is in the ones place, the digit 3 is in tens place, the digit 4 in the hundreds place, the digit 7 is in the thousands place and the digit 8 is in the ten thousands place.


12. Identify the digit in the thousands place in the number 97420.
Answer: 7
9 ten thousands + 7 thousands + 4 hundreds + 2 tens + 0 ones = 97420.
The digit 0 is in the ones place, the digit 2 is in tens place, the digit 4 in the hundreds place, the digit 7 is in the thousands place and the digit 9 is in the ten thousands place.


13. Identify the digit in the thousands place in the number 86420.
Answer: 6
8 ten thousands + 6 thousands + 4 hundreds + 2 tens + 0 ones = 86420.
The digit 0 is in the ones place, the digit 2 is in tens place, the digit 4 in the hundreds place, the digit 6 is in the thousands place and the digit 8 is in the ten thousands place.


14. Identify the digit in the hundreds place in the number 87431.
Answer: 4
8 ten thousands + 7 thousands + 4 hundreds + 3 tens + 1 ones = 87431.
The digit 1 is in the ones place, the digit 3 is in tens place, the digit 4 in the hundreds place, the digit 7 is in the thousands place and the digit 8 is in the ten thousands place.


15. Identify the digit in the ones place in the number 86530.
Answer: 0
8 ten thousands + 6 thousands + 5 hundreds + 3 tens + 0 ones =86530.
The digit 0 is in the ones place, the digit 3 is in tens place, the digit 5 in the hundreds place, the digit 6 is in the thousands place and the digit 8 is in the ten thousands place.


16. Identify the digit in hundred thousands place in the number 976421.
Answer: 9
9 hundred thousands + 7 ten thousands + 6 thousands + 4 hundreds + 2 tens + 1 ones = 976421.
The digit 1 is in the ones place, the digit 2 is in the tens place, the digit 4 is in the hundreds place, the digit 6 is in the thousands place, the digit 7 is in the ten thousands place and the digit 9 is in the hundred thousands place.


17. Identify the digit in thousands place in the number 975320.
Answer: 5
9 hundred thousands + 7 ten thousands + 5 thousands + 3 hundreds + 2 tens + 0 ones = 975320.
The digit 0 is in the ones place, the digit 2 is in the tens place, the digit 3 is in the hundreds place, the digit 5 is in the thousands place, the digit 7 is in the ten thousands place and the digit 9 is in the hundred thousands place.


18. Identify the digit in the hundred thousands place in the number 9743210.
Answer: 7
9 millions + 7 hundred thousands + 4 ten thousands + 3 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 9743210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 3 is in the thousands place, the digit 4 is in the ten thousands place, the digit 7 is in the hundred thousands place and the digit 9 is in the millions place.


19. Identify the digit in the millions place in the number 8653210.
Answer: 8
8 millions + 6 hundred thousands + 5 ten thousands + 3 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 8653210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 3 is in the thousands place, the digit 5 is in the ten thousands place, the digit 6 is in the hundred thousands place and the digit 8 is in the millions place.


20. Identify the digit in the hundred thousands place in the number 9843210.
Answer: 8
9 millions + 8 hundred thousands + 4 ten thousands + 3 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 9843210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 3 is in the thousands place, the digit 4 is in the ten thousands place, the digit 8 is in the hundred thousands place and the digit 9 is in the millions place.


21. Identify the digit in the thousands place in the number 6754210.
Answer: 4
6 millions + 7 hundred thousands + 5 ten thousands + 4 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 6754210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 4 is in the thousands place, the digit 5 is in the ten thousands place, the digit 7 is in the hundred thousands place and the digit 6 is in the millions place.


22. Identify the digit in the ten thousands place in the number 6753210.
Answer: 5
6 millions + 7 hundred thousands + 5 ten thousands + 3 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 6753210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 3 is in the thousands place, the digit 5 is in the ten thousands place, the digit 7 is in the hundred thousands place and the digit 6 is in the millions place.


23. Identify the digit in the tens place in the number 6754210.
Answer: 1
6 millions + 7 hundred thousands + 5 ten thousands + 4 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 6754210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 4 is in the thousands place, the digit 5 is in the ten thousands place, the digit 7 is in the hundred thousands place and the digit 6 is in the millions place.


24. Identify the digit in the millions place in the number 9653210.
Answer: 9
9 millions + 6 hundred thousands + 5 ten thousands + 3 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 9653210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 3 is in the thousands place, the digit 5 is in the ten thousands place, the digit 6 is in the hundred thousands place and the digit 9 is in the millions place.


25. Identify the digit in the hundred thousands place in the number 8553210.
Answer: 5
8 millions + 5 hundred thousands + 5 ten thousands + 3 thousands +2 hundreds + 1 tens + 0 ones = 8553210.
The digit 0 is in the ones place, the digit 1 is in the tens place, the digit 2 is in the hundreds place, the digit 3 is in the thousands place, the digit 5 is in the ten thousands place, the digit 5 is in the hundred thousands place and the digit 8 is in the millions place.



  Try the Quiz :     Place Value 2


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-