Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Grade 6 Print Preview

Standard and Scientific Notations

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the Number in STANDARD Notation, identify the Number in SCIENTIFIC Notation

1. 321.25
• 32.125 × 102
• 3.2125 × 103
• 32.125 × 103
• 3.2125 × 102
Answer: 3.2125 × 102
Shift the decimal by two places to the left, so the power is 2.


2. 100125
• 1.00125 × 106
• 1.00125 × 107
• 1.00125 × 104
• 1.00125 × 105
Answer: 1.00125 × 105
Shift the decimal by five places to the left, so the power is 5.


3. 120120.12
• 1.2012012 × 106
• 1.2012012 × 105
• 1.2012012 × 107
• 1.2012012 × 108
Answer: 1.2012012 × 105
Shift the decimal by five places to the left, so the power is 5.



4. 1234567.8
• 1.2345678 × 108
• 1.2345678 × 106
• 1.2345678 × 107
• 12.345678 × 107
Answer: 1.2345678 × 106
Shift the decimal by six places to the left, so the power is 6.


5. 7012324
• 7.012324 × 105
• 7.012324 × 104
• 7.012324 × 106
• 7.012324 × 107
Answer: 7.012324 × 106
Shift the decimal by six places to the left, so the power is 6.


6. 5214.25
• 5.21425 × 103
• 0.521425 × 103
• 52.1425 × 103
• 521.425 × 103
Answer: 5.21425 × 103
Shift the decimal by three places to the left, so the power is 3.


7. 7897.25
• 7.89725 × 103
• 7.89125 × 103
• 7.89735 × 103
• 7.89275 × 103
Answer: 7.89725 × 103
Shift the decimal by three places to the left, so the power is 3.


8. 189724.5
• 1.897345  × 105
• 1.897245  × 103
• 1.897345 × 103
• 1.897245  × 105
Answer: 1.897245  × 105
Shift the decimal by five places to the left, so the power is 5.


9. 9902234.9
• 9.9022349 × 106
• 9.9022349  × 105
• 9.9022319 × 105
• 9.9022319 × 106
Answer: 9.9022349 × 106
Shift the decimal by six places to the left, so the power is 6.


10. 10104091.3
• 1.01040913 × 106
• 1.101040913 × 106
• 1.01040913 × 107
• 1.101040913 × 107
Answer: 1.01040913 × 107
Shift the decimal by seven places to the left, so the power is 7.


11. 1102234.9
• 1.1022349 × 106
• 1.1022349 × 105
• 1.1022394 × 105
• 1.1022394 × 106
Answer: 1.1022349 × 106
Shift the decimal by six places to the left, so the power is 6.


12. 9100235.5
• 9.1002355 × 10−6
• 9.1002355 × 10−5
• 9.1002355 × 105
• 9.1002355 × 106
Answer: 9.1002355 × 106
Shift the decimal by six places to the left, so the power is 6.


13. 100000.9
• 1.000009 × 105
• 1.00009  × 105
• 1.0000009 × 105
• 1.0009 × 105
Answer: 1.000009 × 105
Shift the decimal by five places to the left, so the power is 5.


14. 1102034
• 1.102034 × 105
• 1.102043 × 105
• 1.102034 × 106
• 1.102043 × 106
Answer: 1.102034 × 106
Shift the decimal by six places to the left, so the power is 6.


15. 10101.9
• 1.01019 × 104
• 1.01019  × 105
• 1.10109 × 104
• 1.01019 × 106
Answer: 1.01019 × 104
Shift the decimal by four places to the left, so the power is 4.


16. 101010.9
• 1.010109 × 105
• 1.010109 × 10−5
• 1.010109 × 10−6
• 1.010109 × 106
Answer: 1.010109 × 105
Shift the decimal by five places to the left, so the power is 5.


17. 0.1245657
• 1.245657  × 101
• 0.1245657 × 100
• 1.245657 × 10−1
• 1.245657
Answer: 1.245657 × 10−1
Shift the decimal by one place to the right, so the power is −1.


18. 0.000147
• 1.47 × 104
• 1.47
• 1.47 × 100
• 1.47 × 10−4
Answer: 1.47 × 10−4
Shift the decimal by four places to the right, so the power is −4.


19. 0.010101
• 1.0101  × 102
• 1.0101 × 10−2
• 1.0101 × 101
• 1.0101 × 10−1
Answer: 1.0101 × 10−2
Shift the decimal by two places to the right, so the power is −2.


20. 0.00010101
• 1.0101 × 104
• 1.0101 × 102
• 1.0101 × 10−2
• 1.0101 × 10−4
Answer: 1.0101 × 10−4
Shift the decimal by four places to the right, so the power is −4.


21. 0.012
• 1.2 × 10−1
• 1.2 × 102
• 1.2 × 10−2
• 1.2
Answer: 1.2 × 10−2
Shift the decimal by two places to the right, so the power is −2.


22. 0.031451
• 3.1451 × 102
• 3.1451 × 10−2
• 3.7451 × 10−2
• 3.7451 × 10−2
Answer: 3.1451 × 10−2
Shift the decimal by two places to the right, so the power is −2.


23. 0.0000145
• 1.45 × 10−6
• 1.45 × 106
• 1.415 × 10−5
• 1.45 × 10−5
Answer: 1.45 × 10−5
Shift the decimal by five places to the right, so the power is −5.


24. 0.1017
• 1.017 × 102
• 1.017 × 101
• 1.017 × 10−1
• 1.017
Answer: 1.017 × 10−1
Shift the decimal by one place to the right, so the power is −1.


25. 0.1000145
• 1.000145 × 10−1
• 1.000145 × 10−5
• 1.000045 × 10−1
• 1.1415 × 10−5
Answer: 1.000145 × 10−1
Shift the decimal by one place to the right, so the power is −1.



  Try the Quiz :     Standard and Scientific Notations


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-