Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > Europe > Print Preview

Capitals of European Countries II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the CAPITAL , identify the EUROPEAN COUNTRY

1. Tirana
Answer: Albania
The currency of Albania is the New Lek and the official language is Albanian.


2. Andorra la Vella
Answer: Andorra
The currency of Andorra is the French Franc and the Spanish Peseta. The official language is Catalan.


3. Vienna
Answer: Austria
The currency of Austria is the Euro (previously, Austrian Schilling) and the official language is German.



4. Brussels
Answer: Belgium
The currency of Belgium is the Euro (previously, Belgian Franc) and the official languages are Dutch, French and German.


5. Minsk
Answer:
Belorussia (Belarus)
The currency of Belorussia (Belarus) is the Belorussian Rouble and the official language is Belorussian.


6. Sarajevo
Answer: Bosnia & Herzegovina
The currency of Bosnia & Herzegovina is the Bosnian Dinar and the official language is Serbo-Croatian.


7. Sofia
Answer: Bulgaria
The currency of Bulgaria is the Lev and the official language is Bulgarian.


8. Zagreb
Answer: Croatia
The currency of Croatia is the Kuna and the official language is Croatian.


9. Prague
Answer: Czech Republic
The currency of Czech Republic is the Czech Koruna and the official language is Czech.


10. Copenhagen
Answer: Denmark
The currency of Denmark is the Danish Kroner and the official language is Danish.


11. Tallinn
Answer: Estonia
The currency of Estonia is the Kroon and the official language is Estonian.


12. Helsinki
Answer: Finland
The currency of Finland is the Euro (previously, Markka) and the official languages are Finnish and Swedish.


13. Paris
Answer: France
The currency of France is the Euro (previously, Franc) and the official language is French.


14. Berlin
Answer: Germany
The currency of Germany is the Euro (previously, Deutsche Mark) and the official language is German.


15. Athens
Answer: Greece
The currency of Greece is the Euro (previously, Drachma) and the official language is Greek.


16. Budapest
Answer: Hungary
The currency of Hungary is the Forint and the official language is Hungarian (Magyar).


17. Reykjavik
Answer: Iceland
The currency of Iceland is the New Icelandic Krona and the official language is Icelandic.


18. Dublin
Answer: Ireland
The currency of Ireland is the Euro (previously, Irish Pound) and the official languages are Irish and English.


19. Rome
Answer: Italy
The currency of Italy is the Euro (previously, Italian Lira) and the official language is Italian.


20. Riga
Answer: Latvia
The currency of Latvia is the Lats and the official language is Latvian.


21. Vaduz
Answer: Liechtenstein
The currency of Liechtenstein is the Swiss Franc and the official language is German.


22. Vilnius
Answer: Lithuania
The currency of Lithuania is the Litas and the official language is Lithuanian.


23. Luxembourg
Answer: Luxembourg
The currency of Luxembourg is the Euro (previously, Luxembourg Franc) and the official language is Letzeburgish.


24. Skopje
Answer: Macedonia
The currency of Macedonia is the Macedonian Denar.


25. Valletta
Answer: Malta
The official languages are Maltese and English.


26. Chisinau
Answer: Moldova
The currency of Moldova is the Moldovan Leu and the official language is Romanian.


27. Monaco
Answer: Monaco
The currency of Monaco is the French Franc and the official language is French.


28. Amsterdam
Answer: Netherlands
The currency of Netherlands is the Euro [previously, the Netherlands (Dutch) Guilder] and the official language is Dutch.


29. Oslo
Answer: Norway
The currency of Norway is the Norwegian Krone and the official language is Norwegian.


30. Warsaw
Answer: Poland
The currency of Poland is the Zloty and the official language is Polish.


31. Lisbon
Answer: Portugal
The currency of Portugal is the Euro (previously, Escudo) and the official language is Portuguese.


32. Bucharest
Answer: Romania
The currency of Romania is the Leu and the official language is Romanian.


33. Moscow
Answer: Russian Federation
The currency of the Russian Federation is the Rouble and the official language is Russian.


34. San Marino
Answer: San Marino
The currency of San Marino is the Italian Lira and the official language is Italian.


35. Belgrade
Answer: Serbia
The currency of Serbia is the Dinar and the official language is Serbo-Croatian.


36. Bratislava
Answer: Slovakia
The currency of Slovakia is the Slovak Koruna and the official language is Slovak.


37. Ljubljana
Answer: Slovenia
The currency of Slovenia is the Tolar and the official language is Slovene.


38. Madrid
Answer: Spain
The currency of Spain is the Euro (previously, Peseta) and the official languages are Spanish, Galician, Basque and Catalan.


39. Stockholm
Answer: Sweden
The currency of Sweden is the Swedish Krona and the official language is Swedish.


40. Bern
Answer: Switzerland
The currency of Switzerland is the Swiss Franc and the official languages are German, French and Italian.


41. Kiev
Answer: Ukraine
The currency of Ukraine is the Karbovanets and the official language is Ukrainian.


42. London
Answer: United Kingdom
The currency of United Kingdom is the Pound Sterling and the official language is English.


  Try the Quiz :     Europe Quiz Games : Capitals of European Countries II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-