Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > Europe > Print Preview

Currencies of Europe

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the EUROPEAN COUNTRY, identify the CURRENCY

1. Austria
Answer: Euro (previously Schilling)
The capital of Austria is Vienna and the official language is German.


2. Belgium
Answer: Euro (previously Belgian Franc)
The capital of Belgium is Brussels and the official languages are Dutch, French and German.


3. Bulgaria
Answer: Lev
The capital of Bulgaria is Sofia and the official language is Bulgarian.



4. Denmark
Answer: Kroner
The capital of Denmark is Copenhagen and the official language is Danish.


5. Finland
Answer: Euro (previously Markka)
The capital of Finland is Helsinki and the official languages are Finnish and Swedish.


6. France
Answer: Euro (previously Franc)
The capital of France is Paris and the official language is French.


7. Germany
Answer: Euro (previously Deutsche Mark)
The capital of Germany is Berlin and the official language is German.


8. Greece
Answer: Euro (previously Drachma)
The capital of Greece is Athens and the official language is Greek.


9. Hungary
Answer: Forint
The capital of Hungary is Budapest and the official language is Hungarian (Magyar).


10. Italy
Answer: Euro (previously Lira)
The capital of Italy is Rome and the official language is Italian.


11. Netherlands
Answer: Euro (previously Guilder)
The capital of Netherlands is Amsterdam (and The Hague) and the official language is Dutch.


12. Norway
Answer: Krone
The capital of Norway is Oslo and the official language is Norwegian.


13. Poland
Answer: Zloty
The capital of Poland is Warsaw and the official language is Polish.


14. Portugal
Answer: Euro (previously Escudo)
The capital of Portugal is Lisbon and the official language is Portuguese.


15. Romania
Answer: Leu
The capital of Romania is Bucharest and the official language is Romanian.


16. Russian Federation
Answer: Rouble
The capital of the Russian Federation is Moscow and the official language is Russian.


17. Serbia
Answer: Dinar
The capital of Serbia is Belgrade and the official language is Serbo-Croatian.


18. Spain
Answer: Euro (previously Peseta)
The capital of Spain is Madrid and the official languages are Spanish, Galician, Basque and Catalan.


19. Sweden
Answer: Krona
The capital of Sweden is Stockholm and the official language is Swedish.


20. Switzerland
Answer: Swiss Franc
The capital of Switzerland is Bern and the official languages are German, French and Italian.


21. Ukraine
Answer: Karbovanets
The capital of Ukraine is Kiev and the official language is Ukrainian.


22. United Kingdom
Answer: Pound Sterling
The capital of United Kingdom is London and the official language is English.


  Try the Quiz :     Europe Quiz Games : Currencies of Europe


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-