Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > Europe > Print Preview

Europe Quiz Games : Characteristics of European Countries & Cities - I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the DESCRIPTION, identify the EUROPEAN
COUNTRY / CITY

1. European Country Famous For Its Crystal And Glass Industries
• Germany
• Austria
• Switzerland 
Answer: Austria

2. European Country Famous For Its Diamond-Cutting Industries
• France
• Austria
• Belgium
Answer: Belgium
Antwerp in Belgium is an important centre of the European diamond-cutting industry.


3. European Country Specializing In Production Of Machines
• Italy
• Germany
• Switzerland
Answer: Germany
Germany is famous for its machines, optical instruments and precision tools.



4. European Country Having Super Highways Called 'Autobahns'
• Germany
• Netherlands
• Switzerland
Answer: Germany

5. Most Highly Industrialized European Country
• Switzerland
• France
• Germany
Answer: Germany
In Germany, the Rhine-Ruhr region is the most highly industrialized region in Europe.


6. European Country Having Super Highways Called 'Autostada'
• Italy
• France
• Norway
Answer: Italy

7. European Country Famous For Its Diamond-Cutting Industries
• Germany
• Netherlands
• Italy
Answer: Netherlands
Amsterdam in Netherlands is an important centre of the European diamond-cutting industry.


8. Largest European Cheese Producer
• Netherlands
• Denmark
• Switzerland
Answer: Netherlands

9. European Country Famous For Its Watches And Clocks
• Switzerland
• Italy
• France
Answer: Switzerland

10. Third-Largest European City
• London
• Berlin
• Moscow
Answer: Berlin

11. European Centre Of International Finance
• London
• Paris
• Brussels
Answer: London

12. Second-Largest European City
• London
• Moscow
• Berlin
Answer: London

13. Largest European City
• Moscow
• London
• Berlin
Answer: Moscow

14. European City Famous As A High-Speed Train Station
• Antwerp
• Amsterdam
• Paris
Answer: Paris
High-speed trains like the TGV connect Paris to other European cities.


15. European Centre Of Art, Fashion And Learning
• London
• Amsterdam
• Paris
Answer: Paris

  Try the Quiz :     Europe Quiz Games : Characteristics of European Countries & Cities - I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-