Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > Europe > Print Preview

Europe Quiz Games : Characteristics of European Countries & Cities - II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the DESCRIPTION, identify the  EUROPEAN COUNTRY

1. European Country Famous For Its Linen Textiles Industries
• Belgium
• Netherlands
• Finland
Answer: Belgium
Belgium is famous for it linen textiles industries. It is noted for its high-quality 'lace' and 'damask'.


2. The Region Of Germany Famous For Its Cakes And Cuckoo Clocks
• Vosges
• Massif
• Blackforest
Answer: Blackforest

3. European Country In Which The 'Plateau Of Bohemia' Is Located
• Czech Republic
• Spain
• Sweden
Answer: Czech Republic


4. Leading European Dairy-Farming Country
• Netherlands
• Switzerland
• Denmark
Answer: Denmark

5. European Country In Which The Mount Blanc Is Situated
• France
• Netherland
• Switzerland
Answer: France

6. European Country In Which The 'Central Massif' And The 'Vosges' Are Located
• France
• Italy
• Germany
Answer: France

7. European Country Famous For Its Synthetic Fibres Industries
• France
• Italy
• Austria
Answer: Italy

8. European Country In Which The Appenines Mountains Are Situated
• Denmark
• Norway
• Italy
Answer: Italy

9. European City Nicknamed The 'Port Of Five Seas'
• London
• Moscow
• Paris
Answer: Moscow
Moscow is nicknamed the 'Port of Five Seas'. River and canals connect it to the Black Sea, Caspian Sea, Baltic Sea and the Lake Ladoga near the White Sea and the Gulf of Finland.


10. First European Country In The World To Develop Hydroelectricity
• Sweden
• Norway
• Finland
Answer: Norway

11. European Country Famous For Its Fiords
• Netherlands
• Norway
• Denmark
Answer: Norway
The coast of Norway is famous for its fiords. Fiords are long and narrow arms of the sea between high and steep cliffs.


12. European Country In Which The Ural Mountains Are Situated
• France
• Russia
• Italy
Answer: Russia

13. European Country In Which The Pyrenees Mountains Are Situated
• Sweden
• Spain
• Italy
Answer: Spain

14. European Country In Which The Canterbrain Mountains Are Situated
• Spain
• Sweden
• Finland
Answer: Spain

15. European Country In Which The Matterhorn Peak Is Situated
• Denmark
• Switzerland
• Norway
Answer: Switzerland
The Matterhorn is a well-known peak in the Swiss Alps close to the Italian border. It is one of the most picturesque and famous peaks of the world.


  Try the Quiz :     Europe Quiz Games : Characteristics of European Countries & Cities - II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-