Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > Europe > Print Preview

Languages of Europe

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the EUROPEAN COUNTRY, identify the OFFICIAL LANGUAGE

1. Austria
Answer: German
The capital of Austria is Vienna and the currency is Euro (previously, Austrian Schilling).


2. Bulgaria
Answer: Bulgarian
The capital of Bulgaria is Sofia and the currency is Lev.


3. Czech Republic
Answer: Czech
The capital of Czech Republic is Prague and the currency is Czech Koruna.



4. Denmark
Answer: Danish
The capital of Denmark is Copenhagen and the currency is Danish Kroner.


5. Finland
Answer: Finnish
The capital of Finland is Helsinki and the currency is Euro (previously, Markka).


6. France
Answer: French
The capital of France is Paris and the currency is Euro (previously, Franc).


7. Germany
Answer: German
The capital of Germany is Berlin and the currency is Euro (previously, Deutsche Mark).


8. Greece
Answer: Greek
The capital of Greece is Athens and the currency is Euro (previously, Drachma).


9. Hungary
Answer: Hungarian
The capital of Hungary is Budapest and the currency is Forint.


10. Ireland
Answer: English
The capital of Ireland is Dublin and the currency is Euro (previously, Irish Pound). A fraction of the population in Ireland also speaks Gaelic.


11. Italy
Answer: Italian
The capital of Italy is Rome and the currency is Euro (previously, Italian Lira).


12. Luxembourg
Answer: Letzeburgish
The capital of Luxembourg is Luxembourg and the currency is Euro (previously, Luxembourg Franc).


13. Netherlands
Answer: Dutch
The capital of Netherlands is Amsterdam (and The Hague) and the currency is Euro (previously, Netherlands (Dutch) Guilder).


14. Norway
Answer: Norwegian
The capital of Norway is Oslo and the currency is Norwegian Krone.


15. Poland
Answer: Polish
The capital of Poland is Warsaw and the currency is Zloty.


16. Portugal
Answer: Portuguese
The capital of Portugal is Lisbon and the currency is Euro (previously, Escudo).


17. Romania
Answer: Romanian
The capital of Romania is Bucharest and the currency is Leu.


18. Russian Federation
Answer: Russian
The capital of the Russian Federation is Moscow and the currency is Rouble.


19. Sweden
Answer: Swedish
The capital of Sweden is Stockholm and the currency is Swedish Krona.


20. Ukraine
Answer: Ukrainian
The capital of Ukraine is Kiev and the currency is Karbovanets.


21. United Kingdom
Answer: English
The capital of United Kingdom is London and the currency is Pound Sterling.


  Try the Quiz :     Europe Quiz Games : Languages of Europe


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-