Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Other Bible Parables by Jesus Christ I  Jesus_Christ 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The questions are based on the King James version of the Bible. 

THE PARABLE OF THE CHILDREN IN MARKET (MATTHEW 11:16-19)

1. Matthew 11:16 - But whereunto shall I liken this _______? It is like unto children sitting in the markets, and calling unto their fellows,
Answer: generation

2. Matthew 11:17 - And saying, We have piped unto _______, and ye have not danced; we have mourned unto you, and ye have not lamented.
Answer: you

3. Matthew 11:18 - For _______ came neither eating nor drinking, and they say, He hath a devil.
Answer: John

4. Matthew 11:19 - The Son of man came eating and drinking, and they say, Behold a man gluttonous, and a winebibber, a _______ of publicans and sinners. But wisdom is justified of her children.
Answer: friend


THE PARABLE OF THE DIVIDED KINGDOM (MATTHEW 12:24-30)

5. Matthew 12:24 - But when the Pharisees heard it, they said, This fellow doth not cast out devils, but by Beelzebub the _______ of the devils.
Answer: prince

6. Matthew 12:25 - And Jesus knew their thoughts, and said unto them, Every _______ divided against itself is brought to desolation; and every city or house divided against itself shall not stand:
Answer: kingdom

7. Matthew 12:26 - And if Satan cast out _______, he is divided against himself; how shall then his kingdom stand?
Answer: Satan

8. Matthew 12:27 - And if I by _______ cast out devils, by whom do your children cast them out? therefore they shall be your judges.
Answer: Beelzebub

9. Matthew 12:28 - But if I cast out _______ by the Spirit of God, then the kingdom of God is come unto you.
Answer: devils

10. Matthew 12:29 - Or else how can one enter into a strong man's house, and spoil his _______, except he first bind the strong man? and then he will spoil his house.
Answer: goods

11. Matthew 12:30 - He that is not with _______ is against me; and he that gathereth not with me scattereth abroad.
Answer: me


THE PARABLE OF THE MUSTARD SEED (MATTHEW 13:31-32)

12. Matthew 13:31 - Another parable put he forth unto them, saying, The kingdom of _______ is like to a grain of mustard seed, which a man took, and sowed in his field:
Answer: heaven

13. Matthew 13:32 - Which indeed is the least of all seeds: but when it is grown, it is the greatest among herbs, and becometh a tree, so that the _______ of the air come and lodge in the branches thereof
Answer: birds


THE PARABLE OF THE BUDDING FIG TREE (MATTHEW 24:32-35)

14. Matthew 24:32 - Now learn a parable of the fig tree; When his _______ is yet tender, and putteth forth leaves, ye know that summer is nigh:
Answer: branch

15. Matthew 24:33 - So likewise ye, when ye shall see all these things, know that it is near, even at the _______.
Answer: doors

16. Matthew 24:34 - Verily I say unto you, This _______ shall not pass, till all these things be fulfilled.
Answer: generation

17. Matthew 24:35 - Heaven and earth shall pass away, but my _______ shall not pass away.
Answer: words


  Try the Quiz :     Other Bible Parables by Jesus Christ I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-