Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Other Bible Parables by Jesus Christ II  Jesus_Christ_holding_lamb 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The questions are based on the King James version of the Bible. 

THE PARABLE OF THE LAMP UNDER A BASKET (MARK 4:21-25)

1. Mark 4:21 - And he said unto them, Is a candle brought to be put under a bushel, or under a _______? and not to be set on a candlestick?
Answer: bed

2. Mark 4:22 - For there is nothing hid, which shall not be manifested; neither was any thing kept _______, but that it should come abroad.
Answer: secret

3. Mark 4:23 - If any man have _______ to hear, let him hear.
Answer: ears


4. Mark 4:24 - And he said unto them, Take heed what ye _______: with what measure ye mete, it shall be measured to you: and unto you that hear shall more be given. .
Answer: hear

5. Mark 4:25 - For he that hath, to _______ shall be given: and he that hath not, from him shall be taken even that which he hath.
Answer: him


THE PARABLE OF THE GROWING SEED (MARK 4:26-29)

6. Mark 4:26 - And he said, So is the kingdom of _______, as if a man should cast seed into the ground;
Answer: God

7. Mark 4:27 - And should sleep, and rise night and day, and the _______ should spring and grow up, he knoweth not how.
Answer: seed

8. Mark 4:28 - For the _______ bringeth forth fruit of herself; first the blade, then the ear, after that the full corn in the ear.
Answer: earth

9. Mark 4:29 - But when the _______ is brought forth, immediately he putteth in the sickle, because the harvest is come.
Answer: fruit


THE PARABLE OF THE SALT (MARK 9:50)

10. Mark 9:50 - Salt is good: but if the _______ have lost his saltness, wherewith will ye season it? Have salt in yourselves, and have peace one with another.
Answer: salt


THE PARABLE OF THE ALERT SERVANTS (MARK 13:33-37)

11. Mark 13:33 - Take ye heed, watch and pray: for ye know not when the _______ is.
Answer: time

12. Mark 13:34 - For the Son of Man is as a man taking a far _______, who left his house, and gave authority to his servants, and to every man his work, and commanded the porter to watch.
Answer: journey

13. Mark 13:35 - Watch ye therefore: for ye know not when the _______ of the house cometh, at even, or at midnight, or at the cockcrowing, or in the morning:
Answer: master

14. Mark 13:36 - Lest coming suddenly he find you _______.
Answer: sleeping

15. Mark 13:37 - And what I say unto you I say unto _______, Watch.
Answer: all


  Try the Quiz :     Other Bible Parables by Jesus Christ II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-