Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Other Bible Parables by Jesus Christ III  Jesus_Christ 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The questions are based on the King James version of the Bible. 

THE PARABLE OF THE WISE AND FOOLISH BUILDERS (LUKE 6:48-49)

1. Luke 6:48 - He is like a man which built an house, and digged deep, and laid the foundation on a _______: and when the flood arose, the stream beat vehemently upon that house, and could not shake it: for it was founded upon a rock.
Answer: rock

2. Luke 6:49 - But he that heareth, and doeth not, is like a man that without a foundation built an house upon the earth; against which the _______ did beat vehemently, and immediately it fell; and the ruin of that house was great.
Answer: stream


THE PARABLE OF THE LOST SHEEP (LUKE 15:4-7)

3. Luke 15:4 - What man of you, having an hundred _______, if he lose one of them, doth not leave the ninety and nine in the wilderness, and go after that which is lost, until he find it?
Answer: sheep

4. Luke 15:5 - And when he hath found it, he layeth it on his _______, rejoicing.
Answer: shoulders

5. Luke 15:6 - And when he cometh _______, he calleth together his friends and neighbours, saying unto them, Rejoice with me; for I have found my sheep which was lost.
Answer: home

6. Luke 15:7 - I say unto you, that likewise joy shall be in heaven over one _______ that repenteth, more than over ninety and nine just persons, which need no repentance.
Answer: sinner


THE PARABLE OF THE LOST COIN (LUKE 15:8-10)

7. Luke 15:8- Either what woman having ten pieces of _______, if she lose one piece, doth not light a candle, and sweep the house, and seek diligently till she find it?
Answer: silver

8. Luke 15:9- And when she hath found it, she calleth her _______ and her neighbours together, saying, Rejoice with me; for I have found the piece which I had lost.
Answer: friends

9. Luke 15:10- Likewise, I say unto you, there is joy in the presence of the _______ of God over one sinner that repenteth.
Answer: angels


THE PARABLE OF THE NEW CLOTH (LUKE 5:36)

10. Luke 5:36 - And he spake also a parable unto them; No man putteth a piece of a new _______ upon an old; if otherwise, then both the new maketh a rent, and the piece that was taken out of the new agreeth not with the old.
Answer: garment


THE PARABLE OF THE NEW WINE (LUKE 5:37-39)

11. Luke 5:37 - And no man putteth new wine into old bottles; else the new wine will burst the bottles, and be spilled, and the bottles shall perish.
Answer: garment

12. Luke 5:38 - But new _______ must be put into new bottles; and both are preserved.
Answer: wine

13. Luke 5:39 - No man also having drunk old wine straightway desireth new: for he saith, The _______ is better.
Answer: old


  Try the Quiz :     Other Bible Parables by Jesus Christ III


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-