Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview

Bible Verses - New Testament   old_bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the King James version Bible.

1. Man shall not live by _______ alone, but by every word that proceedeth out of the mouth of God.
Answer: bread
Matthew 4:4 - Man shall not live by bread alone, but by every word that proceedeth out of the mouth of God.


2. But when thou doest _______, let not thy left hand know what thy right hand doeth.
Answer: alms
Matthew 6:3 - But when thou doest alms, let not thy left hand know what thy right hand doeth.


3. Take therefore no _______ for the morrow: for the morrow shall take thought for the things of itself. Sufficient unto the day is the evil thereof.
Answer: thought
Matthew 6:34 - Take therefore no thought for the morrow: for the morrow shall take thought for the things of itself. Sufficient unto the day is the evil thereof.



4. Give not that which is holy unto the dogs, neither cast ye your _______ before swine, lest they trample them under their feet, and turn again and rend you.
Answer: pearls
Matthew 7:6 - Give not that which is holy unto the dogs, neither cast ye your pearls before swine, lest they trample them under their feet, and turn again and rend you.


5. Ask, and it shall be given you; _______, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you:
Answer: seek
Matthew 7:7 - Ask, and it shall be given you; seek, and ye shall find; knock, and it shall be opened unto you:


6. The foxes have holes, and the birds of the air have nests; but the _______ of man hath not where to lay his head.
Answer: son
Matthew 8:20 - The foxes have holes, and the birds of the air have nests; but the son of man hath not where to lay his head.


7. Behold, I send you forth as sheep in the midst of wolves: be ye therefore wise as _______, and harmless as doves.
Answer: serpents
Matthew 10:16 - Behold, I send you forth as sheep in the midst of wolves: be ye therefore wise as serpents, and harmless as doves.


8. A prophet is not without _______, save in his own country, and in his own house.
Answer: honour
Matthew 13:57 - A prophet is not without honour, save in his own country, and in his own house.


9. And if the blind lead the blind, both shall fall into the _______.
Answer: ditch
Matthew 15:14 - And if the blind lead the blind, both shall fall into the ditch.


10. For what is a man profited, if he shall gain the whole world, and lose his own _______?
Answer: soul
Matthew 16:26 - For what is a man profited, if he shall gain the whole world, and lose his own soul?


11. Wherefore they are no more twain, but one _______. What therefore God hath joined together, let not man put asunder.
Answer: flesh
Matthew 19:6 - Wherefore they are no more twain, but one flesh. What therefore God hath joined together, let not man put asunder.


12. It is easier for a camel to go through the eye of a needle than for a rich man to enter into the _______ of God.
Answer: kingdom
Matthew 19:24 - It is easier for a camel to go through the eye of a needle than for a rich man to enter into the kingdom of God.


13. For many are called, but few are _______.
Answer: chosen
Matthew 22:14 - For many are called, but few are chosen.


14. He that is not with me is _______ me: and he that gathereth not with me scattereth.
Answer: against
Luke 11:23 - He that is not with me is against me: and he that gathereth not with me scattereth.


15. Behold the _______ of God, which taketh away the sin of the world.
Answer: Lamb
John 1:29 - Behold the Lamb of God, which taketh away the sin of the world.


16. Verily, verily, I say unto thee, except a man be _______ again, he cannot see the kingdom of God.
Answer: born
John 3:3 - Verily, verily, I say unto thee, except a man be born again, he cannot see the kingdom of God.


17. Judge not according to the _______, but judge righteous judgment.
Answer: appearance
John 7:24 - Judge not according to the appearance, but judge righteous judgment.


18. Greater love hath no man than this, that a man lay down his life for his _______.
Answer: friends
John 15:13 - Greater love hath no man than this, that a man lay down his life for his friends.


19. It is more _______ to give than to receive.
Answer: blessed
Acts 20:35 - It is more blessed to give than to receive.


20. For the wages of sin is death; but the gift of God is _______ life through Jesus Christ our Lord.
Answer: eternal
Romans 6:23 - For the wages of sin is death; but the gift of God is eternal life through Jesus Christ our Lord.


21. Be of the same mind one toward another. Mind not high things, but _______ to men of low estate. Be not wise in your own conceits.
Answer: condescend
Romans 12:16 - Be of the same mind one toward another. Mind not high things, but condescend to men of low estate. Be not wise in your own conceits.


22. Therefore if thine enemy hunger, feed him; if he thirst, give him drink: for in so doing thou shalt heap _______ of fire on his head.
Answer: coals
Romans 12:20 - Therefore if thine enemy hunger, feed him; if he thirst, give him drink: for in so doing thou shalt heap coals of fire on his head.


23. Be not overcome of _______, but overcome evil with good.
Answer: evil
Romans 12:21 - Be not overcome of evil, but overcome evil with good.


24. Love worketh no ill to his _______: therefore love is the fulfilling of the law.
Answer: neighbour
Romans 13:10 - Love worketh no ill to his neighbour: therefore love is the fulfilling of the law.


25. When I was a child, I spake as a child, I understood as a child, I thought as a child: but when I became a man, I put away _______ things.
Answer: childish
1 Corinthians 13:11 - When I was a child, I spake as a child, I understood as a child, I thought as a child: but when I became a man, I put away childish things.


26. Be not deceived: evil _______ corrupt good manners.
Answer: communications
1 Corinthians 15:33 - Be not deceived: evil communications corrupt good manners.


27. O _______, where is thy sting? O grave, where is thy victory?
Answer: death
1 Corinthians 15:55 - O death, where is thy sting? O grave, where is thy victory?


28. For we walk by _______, not by sight
Answer: faith
2 Corinthians 5:7 - For we walk by faith, not by sight.


29. For every man shall bear his own _______.
Answer: burden
Galatians 6:5 - For every man shall bear his own burden.


30. There is no fear in love; but perfect love casteth out fear: because fear hath _______. He that feareth is not made perfect in love.
Answer: torment
1 John 4:18 - There is no fear in love; but perfect love casteth out fear: because fear hath torment. He that feareth is not made perfect in love.



  Try the Quiz :     Bible Verses - New Testament


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-