Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview

Bible Verses - Old Testament   old_bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the King James version Bible.

1. For _______ thou art, and unto dust shalt thou return.
Answer: dust
Genesis 3:19 - For dust thou art, and unto dust shalt thou return.


2. Whoso sheddeth man's _______, by man shall his blood be shed.
Answer: blood
Genesis 9:6 - Whoso sheddeth man's blood, by man shall his blood be shed.


3. Naked came I out of my mother's womb, and _______ shall I return thither: the Lord gave, and the Lord hath taken away; blessed be the name of the Lord.
Answer: naked
Job 1:21 - Naked came I out of my mother's womb, and naked shall I return thither: the Lord gave, and the Lord hath taken away; blessed be the name of the Lord.



4. No mention shall be made of coral, or of pearls: for the price _______ of  is above rubies.
Answer: wisdom
Job 28:18 - No mention shall be made of coral, or of pearls: for the price wisdom of  is above rubies.


5. Mercy and truth are met together; _______ and peace have kissed each other.
Answer: righteousness
Psalm 85:10 - Mercy and truth are met together; righteousness and peace have kissed each other.


6. My son, if _______ entice thee, consent thou not.
Answer: sinners
Proverbs 1:10 - My son, if sinners entice thee, consent thou not.


7. For _______ is better than rubies; and all the things that may be desired are not to be compared to it.
Answer: wisdom
Proverbs 8:11 - For wisdom is better than rubies; and all the things that may be desired are not to be compared to it.


8. A wise son maketh a glad father: but a foolish son is the _______ of his mother.
Answer: heaviness
Proverbs 10:1 - A wise son maketh a glad father: but a foolish son is the heaviness of his mother.


9. As a jewel of gold in a swine's snout, so is a fair woman which is without _______.
Answer: discretion
Proverbs 11:22 - As a jewel of gold in a swine's snout, so is a fair woman which is without discretion.


10. A _______ woman is a crown to her husband: but she that maketh ashamed is as rottenness in his bones.
Answer: virtuous
Proverbs 12:4 - A virtuous woman is a crown to her husband: but she that maketh ashamed is as rottenness in his bones.


11. Lying lips are _______ to the Lord: but they that deal truly are his delight.
Answer: abomination
Proverbs 12:22 - Lying lips are abomination to the LORD: but they that deal truly are his delight.


12. Hope deferred maketh the heart sick: but when the _______ cometh, it is a tree of life.
Answer: desire
Proverbs 13:12 - Hope deferred maketh the heart sick: but when the desire cometh, it is a tree of life.


13. Fools make a mock at sin: but among the _______ there is favour.
Answer: righteous
Proverbs 14:9 - Fools make a mock at sin: but among the righteous there is favour.


14. A soft answer turneth away wrath: but _______ words stir up anger.
Answer: grievous
Proverbs 15:1 - A soft answer turneth away wrath: but grievous words stir up anger.


15. Better is a dinner of _______ where love is, than a stalled ox and hatred therewith.
Answer: herbs
Proverbs 15:17 - Better is a dinner of herbs where love is, than a stalled ox and hatred therewith.


16. Pride goeth before destruction, and an _______ spirit before a fall.
Answer: haughty
Proverbs 16:18 - Pride goeth before destruction, and an haughty spirit before a fall.


17. He that is slow to anger is better than the mighty; and he that ruleth his _______ than he that taketh a city.
Answer: spirit
Proverbs 16:32 - He that is slow to anger is better than the mighty; and he that ruleth his spirit than he that taketh a city.


18. A friend loveth at all times, and a _______ is born for adversity.
Answer: brother
Proverbs 17:17 - A friend loveth at all times, and a brother is born for adversity.


19. A merry heart doeth good like a _______: but a broken spirit drieth the bones.
Answer: medicine
Proverbs 17:22 - A merry heart doeth good like a medicine: but a broken spirit drieth the bones.


20. He that hath _______ spareth his words.
Answer: knowledge
Proverbs 17:27 - He that hath knowledge spareth his words.


21. Even a fool, when he holdeth his _______, is counted wise.
Answer: peace
Proverbs 17:28 - Even a fool, when he holdeth his peace, is counted wise.


22. Even a _______ is known by his doings, whether his work be pure, and whether it be right.
Answer: child
Proverbs 20:11 - Even a child is known by his doings, whether his work be pure, and whether it be right.


23. It is better to dwell in a corner of the housetop, than with a brawling _______ in a wide house.
Answer: woman
Proverbs 21:9 - It is better to dwell in a corner of the housetop, than with a brawling woman in a wide house.


24. A good _______ is rather to be chosen than great riches, and loving favour rather than silver and gold.
Answer: name
Proverbs 22:1 - A good name is rather to be chosen than great riches, and loving favour rather than silver and gold.


25. And put a knife to thy throat, if thou be a man given to _______.
Answer: appetite
Proverbs 23:2 - And put a knife to thy throat, if thou be a man given to appetite.


26. Boast not thyself of _______; for thou knowest not what a day may bring forth.
Answer: tomorrow
Proverbs 27:1 - Boast not thyself of tomorrow; for thou knowest not what a day may bring forth.


27. The sleep of a _______ man is sweet, whether he eat little or much: but the abundance of the rich will not suffer him to sleep.
Answer: labouring
Ecclesiastes 5:12 - The sleep of a labouring man is sweet, whether he eat little or much: but the abundance of the rich will not suffer him to sleep.


28. Cast thy _______ upon the water: for thou shalt find it after many days.
Answer: bread
Ecclesiastes 11:1 - Cast thy bread upon the water: for thou shalt find it after many days.


29. Then shall the dust return to the earth as it was: and the _______ shall return unto God who gave it.
Answer: spirit
Ecclesiastes 12:7 - Then shall the dust return to the earth as it was: and the spirit shall return unto God who gave it.


30. For God shall bring every work into _______, with every secret thing, whether it be good, or whether it be evil.
Answer: judgment
Ecclesiastes 12:14 - For God shall bring every work into judgment, with every secret thing, whether it be good, or whether it be evil.



  Try the Quiz :     Bible Verses - Old Testament


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-