Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


Biblical Characters A-E   abrahams_sacrifice_of_isaac

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Reverse Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the KEY FACT, identify the BIBLICAL CHARACTER

1. He was Moses’ brother. He helped Moses lead the Israelites back to the promised land.
Answer: Aaron

2. He was a righteous Jew and a friend of Daniel. Jesus saved him from burning in the furnace.
Answer: Abednego

3. He was a righteous son of Adam and Eve. He was killed by his brother.
Answer: Abel


4. He was blessed by Jesus. Jesus gave him the promised land. His family would have the priesthood.
Answer: Abraham

5. He was the first man on earth.
Answer: Adam

6. He was a wicked king of Israel. Jezebel was his wife.
Answer: Ahab

7. He was a righteous man in Bethlehem. He married Ruth.
Answer: Boaz

8. He was a wicked son of Adam and Eve. He killed his brother Abel.
Answer: Cain

9. He was a king. He let the Jews go back to Jerusalem from Babylon.
Answer: Cyrus

10. He was a righteous Jew. God kept him safe in the lions’ den.
Answer: Daniel

11. He was a king of Babylon. He did not want Daniel to be hurt in the lions’ den.
Answer: Darius

12. He killed Goliath. He was a king of Israel.
Answer: David

13. He was an Israelite judge. Samuel helped him take care of the tabernacle.
Answer: Eli

14. He was a prophet. He showed the priests of Baal that God has great power.
Answer: Elijah

15. He was the prophet after Elijah. God helped him do many miracles.
Answer: Elisha

16. He was a prophet. God took him and his people to heaven.
Answer: Enoch

17. He was the older son of Isaac and Rebekah. He let his brother Jacob have the birthright blessing.
Answer: Esau


  Try the Quiz :     Biblical Characters A-E


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-