Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 Book of Genesis - Quiz 1
noah_ark

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the questions, based on the Book of Genesis.

1. How many chapters are there in the book of Genesis?
• 40
• 50
• 60
• 70
Answer: 50
The book of Genesis consists of 50 chapters.


2. What does the word 'Genesis' mean?
• death or end
• the truth
• birth or origin
• word of God
Answer: birth or origin
The word 'Genesis' is derived from a Greek word meaning, the 'birth' or 'origin'.


3. Which is the first line in the Bible?
• 'In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God.'
• 'In the beginning God created the heaven and the earth.'
• 'For the Lord knoweth the way of the righteous: but the way of the ungodly shall perish.'
• 'Let there be light.'
Answer: 'In the beginning God created the heaven and the earth.'
Genesis 1:1 - 'In the beginning God created the heaven and the earth.'



4. How many days did God take to create the Heavens and the Earth?
• 4
• 5
• 6
• 7
Answer: 6
God took 6 days to create the Heavens and the Earth and God rested on the seventh day.


5. On which day did God say 'Let there be light'?
• day 1
• day 2
• day 3
• day 4
Answer: day 1
In the book of Genesis 1:3, God said 'let there be light'. God said this on the first day of His creation.


6. Where did God put Adam and Eve after their creation?
• Garden of Eden
• Garden of Babylon
• Garden of Babel
• Garden of Golgotha
Answer: Garden of Eden
The garden of Eden is described in the book of Genesis as being the place where the first man, Adam, and his wife, Eve, lived after they were created by God.


7. Who came to tempt Eve?
• A serpent
• A beast
• A monster
• A raven
Answer: A serpent
A serpent came to tempt Eve, to eat the fruit of the tree of knowledge of good and evil.


8. How did God create Eve?
• from Adam's breath
• from mud and water
• from one of Adam's ribs
• from Adam's blood
Answer: from one of Adam's ribs
God created Eve from one of Adam's ribs, to be his companion.


9. To whom did God say, "Why art thou wroth and why is thy countenance fallen?"
• Abel
• Eve
• Cain
• Adam
Answer: Cain
God was displeased with Cain's offering and said, "Why art thou wroth and why is thy countenance fallen?".


10. Who was the first man to commit murder?
• Abel
• Cain
• Esau
• Jacob
Answer: Cain
Cain, son of Adam, was the first man to commit murder.


11. Who was killed by his own brother?
• Cain
• Esau
• Jacob
• Abel
Answer: Abel
Abel, son of Adam, was the first man to get killed.


12. Whom did God choose to build an ark?
• Abraham
• Moses
• Adam
• Noah
Answer: Noah
God chose Noah to build an ark to save Noah and his family, along with one male and female of all animal species, from the great flood.


13. How many days did it rain during the great flood?
• forty days and forty nights
• fifty days and fifty nights
• sixty days and sixty nights
• hundred days and hundred nights
Answer: forty days and forty nights
The rains continued for forty days and forty nights destroying every living thing on earth except those in the Noah's ark.


14. What was the purpose of building the Tower of Babel?
• to communicate with God easily
• to help in the trade and commerce
• to worship and honour God
• to reach unto the heavens and to make a name for themselves
Answer: to reach unto the heavens and to make a name for themselves
The people of Babylon build the Tower of Babel to reach unto the heavens and to make a name for themselves.


15. What everlasting covenant with all living things does the rainbow represent?
• that Son of God will come to save the world from sins
• that there shall be no more flood to destroy the Earth
• that there will be a judgment day
• that God will send an Angel to protect the world
Answer: that there shall be no more flood to destroy the Earth
After the great flood, God made a covenant with all living things that there shall be no more flood to destroy the Earth. The rainbow acts as a token of this covenant.



  Try the Quiz :     Book of Genesis 1


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-