Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview

  The Gospel of John  Jesus_Christ

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the American Standard Bible.

1. Which book comes before the Gospel of John in the New Testament?
• Matthew
• Mark
• Luke
• Acts
Answer: Luke
The Gospel of John is the last of the four Gospels in the New Testament.


2. How many chapters does the Gospel of John have?
• 21
• 22
• 23
• 24
Answer: 21
The Gospel of John has 21 chapters.


3. Which is the first verse in the Gospel of John?
• The beginning of the gospel of Jesus Christ, the Son of God.
• In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God
• The book of the generation of Jesus Christ, the son of David, the son of Abraham
•  Forasmuch as many have taken in hand to draw up a narrative concerning those matters which have been fulfilled among us,
Answer: In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God
The Gospel of John starts with the verse, 'In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God'.



4. Where did Jesus perform his first public miracle?
• Nazareth
• Jerusalem
• Cairo
• Galilee
Answer: Galilee
Jesus performs his first public miracle at a wedding in Cana in Galilee (John 2:1 - 12).


5. How many years did the Jews say it took to build the temple?
• 45
• 46
• 47
• 48
Answer: 46
The Jews told Jesus that it took them 46 years to build the temple (John 2:20).


6. Where was Jacob's well?
• Nazareth
• Samaria
• Galilee
• Judea
Answer: Samaria
Jacob's well was located at a town in Samaria called Sychar (John 4:5).


7. What did Jesus say to the sick man at the pool by the Sheep Gate?
• You are healed go in peace
• Go and immerse yourself in the pool
• Be my disciple
Stand up, pick up your mat, and walk
Answer: Stand up, pick up your mat, and walk
Jesus cures the sick man at the pool by the Sheep Gate by saying, 'Stand up, pick up your mat, and walk!' (John 5:8).


8. Why were the Jews angry with Jesus when he healed the man at the pool by the Sheep Gate?
• because Jesus did not ask their permission
• because it was a Sabbath
• because Jesus did not take their help
• because it was Passover
Answer: because it was a Sabbath
The Jews were angry with Jesus because he healed the man at the pool by the Sheep Gate on a Sabbath (John 5:10 - 16).


9. Who is the bread of life?
• John
• The Father
• Jesus
• The Holy Spirit
Answer: Jesus
Jesus Christ is the bread of life (John 6:35).


10. How many baskets were filled by the leftovers after Jesus fed the multitude?
• 10
• 11
• 12
• 13
Answer: 12
The disciples picked up twelve basketfuls of broken pieces that were left over, after Jesus fed the multitude.


11. Which pool did Jesus ask the blind man to wash?
• Salem
• Silata
Siloam
• Sinatra
Answer: Siloam
Jesus Christ asks the blind man to wash in the pool of Siloam so that he could be healed (John 9:7).


12. How long was Lazarus in the tomb before Jesus raised him from the dead?
• 4
• 5
• 6
• 7
Answer: 4
Lazarus was laid in the tomb for four days before Jesus raised him from the dead (John 11:17).


13. Who prophesized that Jesus would die for the whole Jewish Nation?
• Zacchaeus
• Caiaphas
• Barnabus 
• Barrabus
Answer: Caiaphas
Caiaphas, a high priest, prophesized that Jesus would die for the whole Jewish Nation (John 11:49 - 51).


14. Which of the disciples had the money bag?
• Mark
• Judas
• Peter
• John
Answer: Judas
Judas Iscariot who betrays Jesus had the money bag (John 13:29).


15. Where was Jesus led after he left Caiaphas?
• Praetorium
• Colosseum
• Synagogue
• Parthenon
Answer: Praetorium
Jesus was led to the Praetorium after he left Caiaphas the high priest (John 18:28).



  Try the Quiz :     The Gospel of John


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-