Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview

  The Gospel of Luke   Jesus_Christ_holding_cross

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the American Standard Bible.

1. Which book comes after the Gospel of Luke in the New Testament?
• Mark
• John
• Matthew
• Acts
Answer: John
The Gospel of Luke is the third book of the New Testament followed by the Gospel of John.


2. How many chapters does the Gospel of Luke have?
• 22
• 23
• 24
• 30
Answer: 24
The Gospel of Luke has 24 chapters.


3. Which is the first verse in the Gospel of Luke?
• The book of the generation of Jesus Christ, the son of David, the son of Abraham
•  The beginning of the gospel of Jesus Christ, the Son of God.
• Forasmuch as many have taken in hand to draw up a narrative concerning those matters which have been fulfilled among us,
• In the beginning was the Word, and the Word was with God, and the Word was God
Answer: Forasmuch as many have taken in hand to draw up a narrative concerning those matters which have been fulfilled among us,
The Gospel of Luke starts with 'Forasmuch as many have taken in hand to draw up a narrative concerning those matters which have been fulfilled among us,'



4. What does the angel Gabriel tell Zechariah?
• that he will have a daughter
• that he will have a son
• that he will die
• that he will go deaf
Answer: that he will have a son
Angel Gabriel tells Zechariah that he will have a son (Luke 1:13).


5. What happens to Zechariah when he doubts what the angel Gabriel has told him?
• he becomes deaf
• he falls sick
• he becomes mute
• he becomes mad
Answer: he becomes mute
Zechariah becomes mute when he doubts what the angel Gabriel has told him (Luke 1:20).


6. How old is Jesus when he gets lost in the temple?
• 10
• 12
• 11
• 13
Answer: 12
Jesus was 12 years old when he gets lost in the temple (Luke 2:42-49).


7. Where does Jesus send the demons who possess a man?
• herd of pigs
• herd of sheep
• herd of cattle
• herd of oxen
Answer: herd of pigs
Jesus cures a demon-possessed man and sends the demons to a herd of pigs (Luke 8:26-39).


8. Who helps Jesus to carry the cross?
• Simon of Damascus
• Simon of Nazareth
• Simon of Cyrene
• Simon of Jerusalem
Answer: Simon of Cyrene
Simon of Cyrene helps Jesus to carry the cross (Luke 32:26).


9. Which prisoner is released by Pilate?
• Barabbas
• Barnabus
• Jesus Christ
• Bartholomew
Answer: Barabbas
Pilate releases Barabbus a murderer instead of Jesus, as asked by the crowd (Luke 23:18-25).


10. To whom did Pilate send Jesus after learning that He is a Galilean?
• Caesar
• Herod
• Heron
• Homer
Answer: Herod
Pilate sends Jesus to Herod after learning that Jesus is a Galilean (Luke 23:7).


11. What animal came and licked Lazarus' sores in the parable 'Rich Man and Lazarus'?
• cat 
• camel
• dog
• horse 
Answer: dog
The dogs come and lick the sores of Lazarus in the parable 'Rich Man and Lazarus' (Luke16:21).


12. What were Jesus and his disciples doing as they walked through the grainfield?
• trampling down the grain
• collecting the grain for the poor
• distributing the grains to the poor
• plucking the heads of grain and eating them
Answer: plucking the heads of grain and eating them
Jesus and his disciples were plucking the heads of grain and eating them as they walked the grainfield (Luke 6:1).


13. What did Jesus call Herod?
• fox
• demon
• serpent
• dog
Answer: fox
Jesus calls Herod a fox after some pharisees tell Jesus to go away (Luke 13:32).


14. Who asked Pilate for Jesus' body and laid his body in a tomb?
• Joseph of Syria
• Joseph of Arimathea
• Zacchaeus
• Zechariah
Answer: Joseph of Arimathea
Joseph of Arimathea asks Pilate for Jesus' body and lays it in a tomb.


15. Which parable is written in the Gospel of Luke?
• Alert servants
• Bread of life
• Barren fig tree
• Good shepherd
Answer: Barren fig tree
The parable of the Barren Fig Tree can be found only in the Gospel of Luke (Luke 13:6-9).



  Try the Quiz :     The Gospel of Luke


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-