Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview

Story of Nativity of Jesus 
christmas_starnativity_of_jesus christmas_star

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

1. Who was chosen to be the mother of Jesus?
• Mary
• Martha
• Magdalene
• Mangena
Answer: Mary
Mary, usually referred to by Christians as the Virgin Mary or Saint Mary, was a Jewish woman of Nazareth in Galilee, identified in the New Testament as the mother of Jesus Christ.


2. Where was baby Jesus born?
• Jerusalem
• Nazareth
• Damascus
• Bethlehem
Answer: Bethlehem
The Gospels of both Matthew and Luke place the birth of Jesus in Bethlehem.


3. According to the Gospels, where did the wise men come from?
• The West
• The East
• The North
• The South 
Answer: The East
According to the Gospels, the wise men come from the East following the star of Bethlehem.



4. What helped the wise men to find the the birthplace of baby Jesus?
• An angel
• A messenger
• A star
• A shepherd
Answer: A star
A star, called the Star of Bethlehem or the Christmas Star, revealed the birth of Jesus to the magi or wise men and led them to Bethlehem.


5. According to the Gospels, how many wise men came to visit baby Jesus?
• 3
• 4
• 5
• The number of wise men is not specified in the Gospels.
Answer: The number of wise men is not specified in the Gospels.
The number of wise men is not specified in the Gospels. But because the gifts described are three in number - a tradition arose that there were three wise men.


6. According to the Gospels, how many gifts are presented to baby Jesus by the wise men?
• 3
• 4
• 5
• The number of gifts is not specified in the Gospels.
Answer: 3
According to the Gospels, 3 gifts are presented to baby Jesus by the wise men.


7. According to the Gospels, what gifts are presented to baby Jesus by the wise men?
• Frankincense, myrrh, diamonds
• Silver, myrrh, gold
• Frankincense, myrrh, gold
• Frankincense, pearl, gold
Answer: Frankincense, myrrh, gold
According to the Gospels, frankincense, myrrh, gold are presented to baby Jesus by the wise men.


8. Which Gospels describe the nativity story?
• Matthew and Luke
• Matthew and Mark
• Mark and Luke
• Matthew and John
Answer: Matthew and Luke
The Gospels of Matthew and Luke describe the nativity story.


9. Who informed Mary that she would give birth to baby Jesus?
• Angel Michael
• Multitude of angels
• Angel Gabriel
• John the baptist
Answer: Angel Gabriel
Angel Gabriel informed Mary that that she will conceive and bear a child called Jesus.


10. Who was the king of Judea when Jesus was born?
• Herod Antipas
• Caesar Augustus
• David
• Pontius Pilate
Answer: Herod Antipas
Herod Antipas was, a first century AD ruler of Galilee and Perea, the king of Judea when Jesus was born.


11. Who was the Roman emperor at the time of Jesus' birth?
• Alexander
• Caesar Augustus
• David
• Nero
Answer: Caesar Augustus
Caesar Augustus was the Roman emperor at the time of Jesus' birth.


12. _______ leaped with joy in his mother's womb when he heard Mary's voice.
• John the baptist
• Matthew
• Abraham
• Peter
Answer: John the baptist
The Gospel of Luke states that, baby John the baptist leaped with joy in his mother's womb when he heard Mary's voice.


13. Where did Jesus grow up?
• Nazareth
• Bethlehem
• Jerusalem
• Damascus
Answer: Nazareth
Jesus grew up in the town of Nazareth in Galilee.


14. Where was baby Jesus laid in after birth?
• a pram
• a bed of roses
• a manger
• a cloud
Answer: a manger
The Gospel of Luke account states that Mary gave birth to Jesus and laid him in a manger.


15. Before whom did the multitude of angels appear announcing the good news of the birth of Jesus?
• the local shepherds
• the wise men from east
• Joseph
• Mary
Answer: the local shepherds
The multitude of angels appeared before the local shepherds announcing the good news of the birth of Jesus.


16. The multitude of angels appeared before the local shepherds with the herald saying, _______
• "Joy to the world the Lord has come."
• "The word was made flesh and dwelt amongst us."
• "Glory to God in the highest, on earth peace, good will toward men."
• "Blessed are the meek, for they shall inherit the earth."
Answer: "Glory to God in the highest, on earth peace, good will toward men."
The multitude of angels appeared before the local shepherds with the herald saying, "Glory to God in the highest, on earth peace, good will toward men."



  Try the Quiz :     Story of Nativity of Jesus


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-