Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


The Parable of the Prodigal Son   the_prodigal_son_rembrandt

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the King James version.

1. Luke 15:11 - And he said, A certain man had _______ sons:
Answer: two

2. Luke 15:12 - And the younger of them said to his father, Father, give me the portion of  _______ that falleth to me. And he divided unto them his living.
Answer: goods

3. Luke 15:13 - And not many days after the younger son gathered all together, and took his journey into a far country, and there wasted his substance with _______ living.
Answer: riotous


4. Luke 15:14 - And when he had spent all, there arose a mighty _______ in that land; and he began to be in want.
Answer: famine

5. Luke 15:15 - And he went and joined himself to a citizen of that country; and he sent him into his fields to feed _______.
Answer: swine

6. Luke 15:16 - And he would fain have filled his belly with the husks that the swine did eat: and no _______ gave unto him.
Answer: man

7. Luke 15:17 - And when he came to himself, he said, How many hired _______ of my father's have bread enough and to spare, and I perish with hunger!
Answer: servants

8. Luke 15:18 - I will arise and go to my father, and will say unto him, Father, I have sinned against _______, and before thee,
Answer: heaven

9. Luke 15:19 - And am no more worthy to be called thy _______: make me as one of thy hired servants.
Answer: son

10. Luke 15:20 - And he arose, and came to his father. But when he was yet a great way off, his father saw him, and had _______, and ran, and fell on his neck, and kissed him.
Answer: compassion

11. Luke 15:21 - And the son said unto him, Father, I have sinned against heaven, and in thy _______, and am no more worthy to be called thy son.
Answer: sight

12. Luke 15:22 - But the father said to his servants, Bring forth the best robe, and put it on him; and put a _______ on his hand, and shoes on his feet:
Answer: ring

13. Luke 15:23 - And bring hither the fatted _______, and kill it; and let us eat, and be merry:
Answer: calf

14. Luke 15:24 - For this my son was _______, and is alive again; he was lost, and is found. And they began to be merry.
Answer: dead

15. Luke 15:25 - Now his elder son was in the field: and as he came and drew nigh to the house, he heard musick and _______.
Answer: dancing

16. Luke 15:26 - And he called one of the _______, and asked what these things meant.
Answer: servants

17. Luke 15:27 - And he said unto him, Thy _______ is come; and thy father hath killed the fatted calf, because he hath received him safe and sound.
Answer: brother

18. Luke 15:28 - And he was _______, and would not go in: therefore came his father out, and intreated him.
Answer: angry

19. Luke 15:29 - And he answering said to his father, Lo, these many years do I serve thee, neither transgressed I at any time thy _______: and yet thou never gavest me a kid, that I might make merry with my friends:
Answer: commandment

20. Luke 15:30 - But as soon as this thy son was come, which hath devoured thy living with _______, thou hast killed for him the fatted calf.
Answer: harlot

21. Luke 15:31 - And he said unto him, Son, thou art ever with _______, and all that I have is thine.
Answer: me

22. Luke 15:32 - It was meet that we should make merry, and be glad: for this thy brother was _______, and is alive again; and was lost, and is found.
Answer: dead


  Try the Quiz :     The Parable of the Prodigal Son


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-