Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


The Parable of the Rich Man and Lazarus  holy_bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the King James version.

1. Luke 16:19 - There was a certain rich man, which was clothed in purple and fine _______, and fared sumptuously every day:
Answer: linen

2. Luke 16:20 - And there was a certain _______ named Lazarus, which was laid at his gate, full of sores,
Answer: beggar

3. Luke 16:21 - And desiring to be fed with the crumbs which fell from the rich man's table: moreover the _______ came and licked his sores.
Answer: dogs


4. Luke 16:22 - And it came to pass, that the beggar died, and was carried by the _______ into Abraham's bosom: the rich man also died, and was buried;
Answer: angels

5. Luke 16:23 - And in hell he lift up his eyes, being in torments, and seeth _______ afar off, and Lazarus in his bosom.
Answer: Abraham

6. Luke 16:24 - And he cried and said, Father Abraham, have _______ on me, and send Lazarus, that he may dip the tip of his finger in water, and cool my tongue; for I am tormented in this flame.
Answer: mercy

7. Luke 16:25 - But Abraham said, Son, remember that thou in thy lifetime receivedst thy _______ things, and likewise Lazarus evil things: but now he is comforted, and thou art tormented.
Answer: good

8. Luke 16:26 - And beside all this, between us and you there is a great _______ fixed: so that they which would pass from hence to you cannot; neither can they pass to us, that would come from thence.
Answer: gulf

9. Luke 16:27 - Then he said, I pray thee therefore, _______, that thou wouldest send him to my father's house:
Answer: father

10. Luke 16:28 - For I have five brethren; that he may testify unto them, lest they also come into this place of _______.
Answer: torment

11. Luke 16:29 - Abraham saith unto him, They have _______ and the prophets; let them hear them.
Answer: Moses

12. Luke 16:30 -  And he said, Nay, father Abraham: but if one went unto them from the _______, they will repent.
Answer: dead

13. Luke 16:31 -  And he said unto him, If they hear not Moses and the prophets, neither will they be persuaded, though _______ rose from the dead.
Answer: one


  Try the Quiz :     The Parable of the Rich Man and Lazarus


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-