Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


The Sermon on the Mount 1 - Beatitudes  Holy_Bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the King James version Bible.

1. And seeing the multitudes, he went up into a _______ and when he was set, his disciples came unto him:
Answer: mountain
Matthew 5:1 - And seeing the multitudes, he went up into a mountain: and when he was set, his disciples came unto him:


2. And he opened his _______, and taught them, saying,
Answer: mouth
Matthew 5:2 - And he opened his mouth, and taught them, saying,


3. Blessed are the poor in _______ for theirs is the kingdom of heaven
Answer: spirit
Matthew 5:3 - Blessed are the poor in spirit: for theirs is the kingdom of heaven.



4. Blessed are they that _______: for they shall be comforted.
Answer: mourn
Matthew 5:4 - Blessed are they that mourn: for they shall be comforted.


5. Blessed are the meek: for they shall inherit the _______.
Answer: earth
Matthew 5:5 - Blessed are the meek: for they shall inherit the earth.


6. Blessed are they which do hunger and thirst after_______: for they shall be filled.
Answer: righteousness
Matthew 5:6 - Blessed are they which do hunger and thirst after righteousness: for they shall be filled.


7. Blessed are the _______: for they shall obtain mercy.
Answer: merciful
Matthew 5:7 - Blessed are the merciful: for they shall obtain mercy.


8. Blessed are the pure in heart: for they shall see _______.
Answer: God
Matthew 5:8 - Blessed are the pure in heart: for they shall see God.


9. Blessed are the _______: for they shall be called the children of God.
Answer: peacemakers
Matthew 5:9 - Blessed are the peacemakers: for they shall be called the children of God.


10. Blessed are they which are persecuted for righteousness' sake: for theirs is the kingdom of _______.
Answer: heaven
Matthew 5:10 - Blessed are they which are persecuted for righteousness' sake: for theirs is the kingdom of heaven.


11. Blessed are ye, when men shall revile you, and persecute you, and shall say all manner of _______ against you falsely, for my sake.
Answer: evil
Matthew 5:11 - Blessed are ye, when men shall revile you, and persecute you, and shall say all manner of evil against you falsely, for my sake.


12. Rejoice, and be exceeding glad: for great is your reward in _______: for so persecuted they the prophets which were before you.
Answer: heaven
Matthew 5:12 - Rejoice, and be exceeding glad: for great is your reward in heaven: for so persecuted they the prophets which were before you.



  Try the Quiz :     The Sermon on the Mount 1 : Beatitudes


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-