Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


The Sermon on the Mount 2 - Teachings of Jesus  Holy_Bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

1. Ye are the _______ of the earth: but if the salt have lost his savour, wherewith shall it be salted? it is thenceforth good for nothing, but to be cast out, and to be trodden under foot of men.
Answer: salt
Matthew 5:13 - Ye are the salt of the earth: but if the salt have lost his savour, wherewith shall it be salted? it is thenceforth good for nothing, but to be cast out, and to be trodden under foot of men.


2. Ye are the _______ of the world. A city that is set on an hill cannot be hid.
Answer: light
Matthew 5:14 - Ye are the light of the world. A city that is set on an hill cannot be hid.


3. Let your light so shine before men, that they may see your good works, and glorify your _______ which is in heaven.
Answer: Father
Matthew 5:15 - Let your light so shine before men, that they may see your good works, and glorify your Father which is in heaven.



4. Let your light so shine before men, that they may see your good _______, and glorify your Father which is in heaven.
Answer: works
Matthew 5:16 -  Let your light so shine before men, that they may see your good works, and glorify your Father which is in heaven.


5. Think not that I am come to destroy the _______, or the prophets: I am not come to destroy, but to fulfil.
Answer: law
Matthew 5:17 - Think not that I am come to destroy the law, or the prophets: I am not come to destroy, but to fulfil.


6. For verily I say unto you, Till heaven and earth pass, one jot or one tittle shall in no wise pass from the law, till all be_______.
Answer: fulfilled
Matthew 5:18 - For verily I say unto you, Till heaven and earth pass, one jot or one tittle shall in no wise pass from the law, till all be fulfilled.


7. Whosoever therefore shall break one of these least_______, and shall teach men so, he shall be called the least in the kingdom of heaven: but whosoever shall do and teach them, the same shall be called great in the kingdom of heaven.
Answer: commandments
Matthew 5:19 - Whosoever therefore shall break one of these least commandments, and shall teach men so, he shall be called the least in the kingdom of heaven: but whosoever shall do and teach them, the same shall be called great in the kingdom of heaven.


8. For I say unto you, That except your righteousness shall exceed the _______ of the scribes and Pharisees, ye shall in no case enter into the kingdom of heaven.
Answer: righteousness
Matthew 5:20 - For I say unto you, That except your righteousness shall exceed the righteousness of the scribes and Pharisees, ye shall in no case enter into the kingdom of heaven.


9. Ye have heard that it was said of them of old time, Thou shalt not kill; and whosoever shall kill shall be in danger of the _______ :
Answer: judgment
Matthew 5:21 - Ye have heard that it was said of them of old time, Thou shalt not kill; and whosoever shall kill shall be in danger of the judgment:


10. But I say unto you, That whosoever is angry with his _______ without a cause shall be in danger of the judgment: and whosoever shall say to his brother, Raca, shall be in danger of the council: but whosoever shall say, Thou fool, shall be in danger of hell fire.
Answer: brother
Matthew 5:22 - But I say unto you, That whosoever is angry with his brother without a cause shall be in danger of the judgment: and whosoever shall say to his brother, Raca, shall be in danger of the council: but whosoever shall say, Thou fool, shall be in danger of hell fire.


11. Therefore if thou bring thy gift to the _______, and there rememberest that thy brother hath ought against thee;
Answer: altar
Matthew 5:23 - Therefore if thou bring thy gift to the altar, and there rememberest that thy brother hath ought against thee;


12. Leave there thy gift before the altar, and go thy way; first be reconciled to thy _______, and then come and offer thy gift.
Answer: brother
Matthew 5:24 -  Leave there thy gift before the altar, and go thy way; first be reconciled to thy brother, and then come and offer thy gift.


13. Agree with thine adversary quickly, whiles thou art in the way with him; lest at any time the adversary deliver thee to the judge, and the judge deliver thee to the _______, and thou be cast into prison.
Answer: officer
Matthew 5:25 - Agree with thine adversary quickly, whiles thou art in the way with him; lest at any time the adversary deliver thee to the judge, and the judge deliver thee to the officer, and thou be cast into prison.


14. Verily I say unto thee, Thou shalt by no means come out thence, till thou hast _______ the uttermost farthing.
Answer: paid
Matthew 5:26 - Verily I say unto thee, Thou shalt by no means come out thence, till thou hast paid the uttermost farthing.


15. Ye have heard that it was said by them of old time, Thou shalt not commit _______:
Answer: adultery
Matthew 5:27 - Ye have heard that it was said by them of old time, Thou shalt not commit adultery:


16. But I say unto you, That whosoever looketh on a _______ to lust after her hath committed adultery with her already in his heart.
Answer: woman
Matthew 5:28 - But I say unto you, That whosoever looketh on a woman to lust after her hath committed adultery with her already in his heart.


17. And if thy right eye offend thee, pluck it out, and cast it from thee: for it is profitable for thee that one of thy members should perish, and not that thy whole body should be cast into _______.
Answer: hell
Matthew 5:29 - And if thy right eye offend thee, pluck it out, and cast it from thee: for it is profitable for thee that one of thy members should perish, and not that thy whole body should be cast into hell.


18. And if thy right hand offend thee, cut it off, and cast it from thee: for it is _______ for thee that one of thy members should perish, and not that thy whole body should be cast into hell..
Answer: profitable
Matthew 5:30 - And if thy right hand offend thee, cut it off, and cast it from thee: for it is profitable for thee that one of thy members should perish, and not that thy whole body should be cast into hell.



  Try the Quiz :     The Sermon on the Mount 2 - Teachings of Jesus


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-