Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview

The Sermon on the Mount 3 - Teachings of Jesus Holy_Bible

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The bible verses are taken from the King James version Bible.

1. It hath been said, Whosoever shall put away his _______, let him give her a writing of divorcement:.
Answer: wife
Matthew 5:31 -It hath been said, Whosoever shall put away his wife, let him give her a writing of divorcement:


2. But I say unto you, That whosoever shall put away his wife, saving for the cause of _______, causeth her to commit adultery: and whosoever shall marry her that is divorced committeth adultery.
Answer: fornication
Matthew 5:32 - But I say unto you, That whosoever shall put away his wife, saving for the cause of fornication, causeth her to commit adultery: and whosoever shall marry her that is divorced committeth adultery.


3. Again, ye have heard that it hath been said by them of  _______ time, Thou shalt not forswear thyself, but shalt perform unto the Lord thine oaths:
Answer: old
Matthew 5:33 - Again, ye have heard that it hath been said by them of old time, Thou shalt not forswear thyself, but shalt perform unto the Lord thine oaths:



4. But I say unto you, _______ not at all; neither by heaven; for it is God's throne:
Answer: Swear
Matthew 5:34 - But I say unto you, Swear not at all; neither by heaven; for it is God's throne:


5. Nor by the earth; for it is his _______ : neither by Jerusalem; for it is the city of the great King.
Answer: footstool
Matthew 5:35 - Nor by the earth; for it is his footstool : neither by Jerusalem; for it is the city of the great King.


6. Neither shalt thou swear by thy head, because thou canst not make one _______ white or black.
Answer: hair
Matthew 5:36 - Neither shalt thou swear by thy head, because thou canst not make one hair white or black.


7. But let your _______ be, Yea, yea; Nay, nay: for whatsoever is more than these cometh of evil.
Answer: communication
Matthew 5:37 - But let your communication be, Yea, yea; Nay, nay: for whatsoever is more than these cometh of evil.


8. Ye have heard that it hath been said, An eye for an _______, and a tooth for a tooth:
Answer: eye
Matthew 5:38 - Ye have heard that it hath been said, An eye for an eye, and a tooth for a tooth:


9. But I say unto you, That ye resist not evil: but whosoever shall smite thee on thy right _______, turn to him the other also.
Answer: cheek
Matthew 5:39 -  But I say unto you, That ye resist not evil: but whosoever shall smite thee on thy right cheek, turn to him the other also.


10. And if any man will sue thee at the law, and take away thy coat, let him have thy _______ also.
Answer: cloak
Matthew 5:40 -  And if any man will sue thee at the law, and take away thy coat, let him have thy cloak also.


11. And whosoever shall compel thee to go a _______, go with him twain.
Answer: mile
Matthew 5:41 - And whosoever shall compel thee to go a mile, go with him twain.


12. Give to him that asketh thee, and from him that would _______ of thee turn not thou away.
Answer: borrow
Matthew 5:42 - Give to him that asketh thee, and from him that would borrow of thee turn not thou away.


13. Ye have heard that it hath been said, Thou shalt love thy _______, and hate thine enemy.
Answer: neighbour
Matthew 5:43 - Ye have heard that it hath been said, Thou shalt love thy neighbour, and hate thine enemy.


14. But I say unto you, Love your _______, bless them that curse you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use you, and persecute you;
Answer: enemies
Matthew 5:44 - But I say unto you, Love your enemies, bless them that curse you, do good to them that hate you, and pray for them which despitefully use you, and persecute you;


15. That ye may be the children of your Father which is in heaven: for he maketh his _______ to rise on the evil and on the good, and sendeth rain on the just and on the unjust.
Answer: sun
Matthew 5:45 - That ye may be the children of your Father which is in heaven: for he maketh his sun to rise on the evil and on the good, and sendeth rain on the just and on the unjust.


16. For if ye love them which love you, what reward have ye? do not even the _______ the same?
Answer: publicans
Matthew 5:46 - For if ye love them which love you, what reward have ye? do not even the publicans the same?


17. And if ye salute your _______ only, what do ye more than others? do not even the publicans so?
Answer: brethren
Matthew 5:47 - And if ye salute your brethren only, what do ye more than others? do not even the publicans so?


18. Be ye therefore perfect, even as your Father which is in _______ is perfect.
Answer: heaven
Matthew 5:48 - Be ye therefore perfect, even as your Father which is in heaven is perfect.



  Try the Quiz :     The Sermon on the Mount 3 - Teachings of Jesus


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-