Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 The Story of David and Goliath  david_goliath_old_testament

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The questions are based on the King James version of the Bible.

1. _______ was the father of David.
Answer: Jesse

2. David was a _______.
Answer: shepherd

3. King Saul and the Israelites are facing the _______ at the Valley of Elah.
Answer: Philistines


4. _______ challenges the Israelites to send out a champion of their own to decide the outcome in single combat.
Answer: Goliath

5. Goliath taunts the Israelites for _______ days.
Answer: forty

6. Goliath wore a helmet of _______ on his head.
Answer: brass

7. David was instructed by his father to give _______ to his brothers who were fighting a war.
Answer: food

8. _______ gets angry after seeing David on the battlefield.
Answer: Eliab

9. David tells King Saul that he killed a lion and a _______ to save his sheep.
Answer: bear

10. King Saul gives David a helmet of brass and a _______ of mail.
Answer: coat

11. David strikes Goliath in the head with a stone from his _______.
Answer: sling

12. David cuts Goliath's head with the help of a _______.
Answer: sword

13. David kills Goliath with the help of _______.
Answer: God

14. Saul sends _______ to bring David to him.
Answer: Abner


  Try the Quiz :     The Story of David and Goliath


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-