Syvum Home Page

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 The Story of Noah's Ark
noah_ark

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

The questions are based on the King James version of the Bible.

1. Noah was a _______ man and perfect in his generations.
Answer: just
Noah was a just man and perfect in his generations.


2. Noah had three sons, Shem, Ham, and _______.
Answer: Japheth
Noah had three sons, Shem, Ham, and Japheth.


3. God looked upon the earth and saw that it was _______.
Answer: corrupt
God looked upon the earth and saw that it was corrupt.



4. God said unto Noah, "The end of all flesh is come before me; for the earth is filled with _______ through them; and, behold, I will destroy them with the earth."
Answer: violence
God said unto Noah, "The end of all flesh is come before me; for the earth is filled with violence through them; and, behold, I will destroy them with the earth."


5. God told Noah to make an Ark of _______ wood.
Answer: Gopher
God told Noah to make an Ark of Gopher wood.


6. The length of the ark had to be _______ hundred cubits, the breadth of it fifty cubits, and the height of it thirty cubits.
Answer: three
The length of the ark had to be three hundred cubits, the breadth of it fifty cubits, and the height of it thirty cubits.


7. God said unto Noah, "Behold, I, even I, do bring a _______ of waters upon the earth, to destroy all flesh, wherein is the breath of life, from under heaven; and every thing that is in the earth shall die."
Answer: flood
God said unto Noah, "Behold, I, even I, do bring a flood of waters upon the earth, to destroy all flesh, wherein is the breath of life, from under heaven; and every thing that is in the earth shall die."


8. God said unto Noah, "Of every living thing of all _______, two of every sort shalt thou bring into the ark, to keep them alive with thee; they shall be male and female."
Answer: flesh
God said unto Noah, "Of every living thing of all flesh, two of every sort shalt thou bring into the ark, to keep them alive with thee; they shall be male and female."


9. God wanted _______ to take his sons and their wives and his wife along with other animal and bird species.
Answer: Noah
God wanted Noah to take his sons and their wives and his wife along with other animal and bird species.


10. Noah was _______ hundred years old when the flood of waters was upon the earth.
Answer: six
Noah was six hundred years old when the flood of waters was upon the earth.


11. The rain was upon the earth for _______ days and forty nights.
Answer: forty
The rain was upon the earth for forty days and forty nights.


12. All the living things were destroyed by the flood except those in the Ark and the waters prevailed upon the earth an hundred and _______ days.
Answer: fifty
All the living things were destroyed by the flood except those in the Ark and the waters prevailed upon the earth an hundred and fifty days.


13. At the end of forty days, Noah send a _______ to see if the waters abated from the face of the ground.
Answer: dove
At the end of forty days, Noah send a dove to see if the waters abated from the face of the ground.


14. Noah knew the water were abated from the face of the ground since the dove brought back an _______ leaf.
Answer: olive
Noah knew the water were abated from the face of the ground since the dove brought back an olive leaf.


15. Noah build an _______ unto the Lord and offered burnt offerings unto the Lord.
Answer: altar
Noah build an altar unto the Lord and offered burnt offerings unto the Lord.


16. God set a _______ in the sky and said unto Noah, "This is the token of the covenant, which I have established between me and all flesh that is upon the earth; and the waters shall no more become a flood to destroy all flesh."
Answer: rainbow
God set a rainbow in the sky and said unto Noah, "This is the token of the covenant, which I have established between me and all flesh that is upon the earth; and the waters shall no more become a flood to destroy all flesh."



  Try the Quiz :     The Story of Noah's Ark


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-