Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Arithmetic Print Preview

Arithmetic Homework Help : Addition of Fractions I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Add each of the following fractions and write the sum as a fraction reduced to its lowest terms.


1. 1/2 + 1/3 =
Answer: 5/6
LCM = 6. So, 1/2 + 1/3 = 3/6 + 2/6 = 5/6.


2. 1/2 + 1/4 =
Answer: 3/4
LCM = 4. So, 1/2 + 1/4 = 2/4 + 1/4 = 3/4.


3. 1/2 + 1/5 =
Answer: 7/10
LCM = 10. So, 1/2 + 1/5 = 5/10 + 2/10 = 7/10.



4. 1/2 + 1/6 =
Answer: 2/3
LCM = 6. So, 1/2 + 1/6 = 3/6 + 1/6 = 4/6 = 2/3.


5. 1/2 + 1/7 =
Answer: 9/14
LCM = 14. So, 1/2 + 1/7 = 7/14 + 2/14 = 9/14.


6. 1/2 + 1/8 =
Answer: 5/8
LCM = 8. So, 1/2 + 1/8 = 4/8 + 1/8 = 5/8.


7. 1/2 + 1/9 =
Answer: 11/18
LCM = 18. So, 1/2 + 1/9 = 9/18 + 2/18 = 11/18.


8. 1/2 + 1/10 =
Answer: 3/5
LCM = 10. So, 1/2 + 1/10 = 5/10 + 1/10 = 6/10 = 3/5.


9. 1/2 + 1/11 =
Answer: 13/22
LCM = 22. So, 1/2 + 1/11 = 11/22 + 2/22 = 13/22.


10. 1/2 + 1/12 =
Answer: 7/12
LCM = 12. So, 1/2 + 1/12 = 6/12 + 1/12 = 7/12.


11. 1/3 + 1/3 =
Answer: 2/3
LCM = 3. So, 1/3 + 1/3 = 2/3.


12. 1/3 + 1/4 =
Answer: 7/12
LCM = 12. So, 1/3 + 1/4 = 4/12 + 3/12 = 7/12.


13. 1/3 + 1/5 =
Answer: 8/15
LCM = 15. So, 1/3 + 1/5 = 5/15 + 3/15 = 8/15.


14. 1/3 + 1/6 =
Answer: 1/2
LCM = 6. So, 1/3 + 1/6 = 2/6 + 1/6 = 3/6 = 1/2.


15. 1/3 + 1/7 =
Answer: 10/21
LCM = 21. So, 1/3 + 1/7 = 7/21 + 3/21 = 10/21.


16. 1/3 + 1/8 =
Answer: 11/24
LCM = 24. So, 1/3 + 1/8 = 8/24 + 3/24 = 11/24.


17. 1/3 + 1/9 =
Answer: 4/9
LCM = 9. So, 1/3 + 1/9 = 3/9 + 1/9 = 4/9.


18. 1/3 + 1/10 =
Answer: 13/30
LCM = 30. So, 1/3 + 1/10 = 10/30 + 3/30 = 13/30.


19. 1/3 + 1/11 =
Answer: 14/33
LCM = 33. So, 1/3 + 1/11 = 11/33 + 3/33 = 14/33.


20. 1/3 + 1/12 =
Answer: 5/12
LCM = 12. So, 1/3 + 1/12 = 4/12 + 1/12 = 5/12.


21. 1/4 + 1/4 =
Answer: 1/2
LCM = 4. So, 1/4 + 1/4 = 2/4 = 1/2.


22. 1/4 + 1/5 =
Answer: 9/20
LCM = 20. So, 1/4 + 1/5 = 5/20 + 4/20 = 9/20.


23. 1/4 + 1/6 =
Answer: 5/12
LCM = 12. So, 1/4 + 1/6 = 3/12 + 2/12 = 5/12.


24. 1/4 + 1/7 =
Answer: 11/28
LCM = 28. So, 1/4 + 1/7 = 7/28 + 4/28 = 11/28.


25. 1/4 + 1/8 =
Answer: 3/8
LCM = 8. So, 1/4 + 1/8 = 2/8 + 1/8 = 3/8.


26. 1/4 + 1/9 =
Answer: 13/36
LCM = 36. So, 1/4 + 1/9 = 9/36 + 4/36 = 13/36.


27. 1/4 + 1/10 =
Answer: 7/20
LCM = 20. So, 1/4 + 1/10 = 5/20 + 2/20 = 7/20.


28. 1/4 + 1/11 =
Answer: 15/44
LCM = 44. So, 1/4 + 1/11 = 11/44 + 4/44 = 15/44.


29. 1/4 + 1/12 =
Answer: 1/3
LCM = 12. So, 1/4 + 1/12 = 3/12 + 1/12 = 4/12 = 1/3.


30. 1/5 + 1/5 =
Answer: 2/5
LCM = 5. So, 1/5 + 1/5 = 2/5.


31. 1/5 + 1/6 =
Answer: 11/30
LCM = 30. So, 1/5 + 1/6 = 6/30 + 5/30 = 11/30.


32. 1/5 + 1/7 =
Answer: 12/35
LCM = 35. So, 1/5 + 1/7 = 7/35 + 5/35 = 12/35.


33. 1/5 + 1/8 =
Answer: 13/40
LCM = 40. So, 1/5 + 1/8 = 8/40 + 5/40 = 13/40.


34. 1/5 + 1/9 =
Answer: 14/45
LCM = 45. So, 1/5 + 1/9 = 9/45 + 5/45 = 14/45.


35. 1/5 + 1/10 =
Answer: 3/10
LCM = 10. So, 1/5 + 1/10 = 2/10 + 1/10 = 3/10.


36. 1/5 + 1/11 =
Answer: 16/55
LCM = 55. So, 1/5 + 1/11 = 11/55 + 5/55 = 16/55.


37. 1/5 + 1/12 =
Answer: 17/60
LCM = 60. So, 1/5 + 1/12 = 12/60 + 5/60 = 17/60.


38. 1/6 + 1/6 =
Answer: 1/3
LCM = 6. So, 1/6 + 1/6 = 2/6 = 1/3.


39. 1/6 + 1/7 =
Answer: 13/42
LCM = 42. So, 1/6 + 1/7 = 7/42 + 6/42 = 13/42.


40. 1/6 + 1/8 =
Answer: 7/24
LCM = 24. So, 1/6 + 1/8 = 4/24 + 3/24 = 7/24.


41. 1/6 + 1/9 =
Answer: 5/18
LCM = 18. So, 1/6 + 1/9 = 3/18 + 2/18 = 5/18.


42. 1/6 + 1/10 =
Answer: 4/15
LCM = 30. So, 1/6 + 1/10 = 5/30 + 3/30 = 8/30 = 4/15.


43. 1/6 + 1/11 =
Answer: 17/66
LCM = 66. So, 1/6 + 1/11 = 11/66 + 6/66 = 17/66.


44. 1/6 + 1/12 =
Answer: 1/4
LCM = 12. So, 1/6 + 1/12 = 2/12 + 1/12 = 3/12 = 1/4.


45. 1/7 + 1/7 =
Answer: 2/7
LCM = 7. So, 1/7 + 1/7 = 2/7.


46. 1/7 + 1/8 =
Answer: 15/56
LCM = 56. So, 1/7 + 1/8 = 8/56 + 7/56 = 15/56.


47. 1/7 + 1/9 =
Answer: 16/63
LCM = 63. So, 1/7 + 1/9 = 9/63 + 7/63 = 16/63.


48. 1/7 + 1/10 =
Answer: 17/70
LCM = 70. So, 1/7 + 1/10 = 10/70 + 7/70 = 17/70.


49. 1/7 + 1/11 =
Answer: 18/77
LCM = 77. So, 1/7 + 1/11 = 11/77 + 7/77 = 18/77.


50. 1/7 + 1/12 =
Answer: 19/84
LCM = 84. So, 1/7 + 1/12 = 12/84 + 7/84 = 19/84.


51. 1/8 + 1/8 =
Answer: 1/4
LCM = 8. So, 1/8 + 1/8 = 2/8 = 1/4.


52. 1/8 + 1/9 =
Answer: 17/72
LCM = 72. So, 1/8 + 1/9 = 9/72 + 8/72 = 17/72.


53. 1/8 + 1/10 =
Answer: 9/40
LCM = 40. So, 1/8 + 1/10 = 5/40 + 4/40 = 9/40.


54. 1/8 + 1/11 =
Answer: 19/88
LCM = 88. So, 1/8 + 1/11 = 11/88 + 8/88 = 19/88.


55. 1/8 + 1/12 =
Answer: 5/24
LCM = 24. So, 1/8 + 1/12 = 3/24 + 2/24 = 5/24.


56. 1/9 + 1/9 =
Answer: 2/9
LCM = 9. So, 1/9 + 1/9 = 2/9.


57. 1/9 + 1/10 =
Answer: 19/90
LCM = 90. So, 1/9 + 1/10 = 10/90 + 9/90 = 19/90.


58. 1/9 + 1/11 =
Answer: 20/99
LCM = 99. So, 1/9 + 1/11 = 11/99 + 9/99 = 20/99.


  Try the Quiz :     Arithmetic Homework Help : Addition of Fractions I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-