Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Arithmetic Print Preview

Arithmetic Homework Help : Addition of Fractions II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Add each of the following fractions and write the sum as a fraction reduced to its lowest terms.


1. 1/2 + 2/3 =
Answer: 7/6
LCM = 6. So, 1/2 + 2/3 = 3/6 + 4/6 = 7/6.


2. 1/2 + 3/4 =
Answer: 5/4
LCM = 4. So, 1/2 + 3/4 = 2/4 + 3/4 = 5/4.


3. 1/2 + 4/5 =
Answer: 13/10
LCM = 10. So, 1/2 + 4/5 = 5/10 + 8/10 = 13/10.



4. 1/2 + 5/6 =
Answer: 4/3
LCM = 6. So, 1/2 + 5/6 = 3/6 + 5/6 = 8/6 = 4/3.


5. 1/2 + 6/7 =
Answer: 19/14
LCM = 14. So, 1/2 + 6/7 = 7/14 + 12/14 = 19/14.


6. 1/2 + 7/8 =
Answer: 11/8
LCM = 8. So, 1/2 + 7/8 = 4/8 + 7/8 = 11/8.


7. 1/2 + 8/9 =
Answer: 25/18
LCM = 18. So, 1/2 + 8/9 = 9/18 + 16/18 = 25/18.


8. 1/2 + 9/10 =
Answer: 7/5
LCM = 10. So, 1/2 + 9/10 = 5/10 + 9/10 = 14/10 = 7/5.


9. 1/2 + 10/11 =
Answer: 31/22
LCM = 22. So, 1/2 + 10/11 = 11/22 + 20/22 = 31/22.


10. 1/2 + 11/12 =
Answer: 17/12
LCM = 12. So, 1/2 + 11/12 = 6/12 + 11/12 = 17/12.


11. 2/3 + 2/3 =
Answer: 4/3
LCM = 3. So, 2/3 + 2/3 = 4/3.


12. 2/3 + 3/4 =
Answer: 17/12
LCM = 12. So, 2/3 + 3/4 = 8/12 + 9/12 = 17/12.


13. 2/3 + 3/5 =
Answer: 19/15
LCM = 15. So, 2/3 + 3/5 = 10/15 + 9/15 = 19/15.


14. 2/3 + 5/6 =
Answer: 3/2
LCM = 6. So, 2/3 + 5/6 = 4/6 + 5/6 = 9/6 = 3/2.


15. 2/3 + 4/7 =
Answer: 26/21
LCM = 21. So, 2/3 + 4/7 = 14/21 + 12/21 = 26/21.


16. 2/3 + 5/8 =
Answer: 31/24
LCM = 24. So, 2/3 + 5/8 = 16/24 + 15/24 = 31/24.


17. 1/3 + 4/9 =
Answer: 7/9
LCM = 9. So, 1/3 + 4/9 = 3/9 + 4/9 = 7/9.


18. 1/3 + 7/10 =
Answer: 31/30
LCM = 30. So, 1/3 + 7/10 = 10/30 + 21/30 = 31/30.


19. 2/3 + 6/11 =
Answer: 40/33
LCM = 33. So, 2/3 + 6/11 = 22/33 + 18/33 = 40/33.


20. 1/3 + 11/12 =
Answer: 5/4
LCM = 12. So, 1/3 + 11/12 = 4/12 + 11/12 = 15/12 = 5/4.


21. 3/4 + 3/4 =
Answer: 3/2
LCM = 4. So, 3/4 + 3/4 = 6/4 = 3/2.


22. 3/4 + 2/5 =
Answer: 23/20
LCM = 20. So, 3/4 + 2/5 = 15/20 + 8/20 = 23/20.


23. 1/4 + 5/6 =
Answer: 13/12
LCM = 12. So, 1/4 + 5/6 = 3/12 + 10/12 = 13/12.


24. 3/4 + 5/7 =
Answer: 41/28
LCM = 28. So, 3/4 + 5/7 = 21/28 + 20/28 = 41/28.


25. 1/4 + 7/8 =
Answer: 9/8
LCM = 8. So, 1/4 + 7/8 = 2/8 + 7/8 = 9/8.


26. 3/4 + 8/9 =
Answer: 59/36
LCM = 36. So, 3/4 + 8/9 = 27/36 + 32/36 = 59/36.


27. 1/4 + 3/10 =
Answer: 11/20
LCM = 20. So, 1/4 + 3/10 = 5/20 + 6/20 = 11/20.


28. 3/4 + 4/11 =
Answer: 49/44
LCM = 44. So, 3/4 + 4/11 = 33/44 + 16/44 = 49/44.


29. 1/4 + 11/12 =
Answer: 7/6
LCM = 12. So, 1/4 + 11/12 = 3/12 + 11/12 = 14/12 = 7/6.


30. 1/5 + 3/5 =
Answer: 4/5
LCM = 5. So, 1/5 + 3/5 = 4/5.


31. 4/5 + 1/6 =
Answer: 29/30
LCM = 30. So, 4/5 + 1/6 = 24/30 + 5/30 = 29/30.


32. 4/5 + 2/7 =
Answer: 38/35
LCM = 35. So, 4/5 + 2/7 = 28/35 + 10/35 = 38/35.


33. 3/5 + 3/8 =
Answer: 39/40
LCM = 40. So, 3/5 + 3/8 = 24/40 + 15/40 = 39/40.


34. 2/5 + 4/9 =
Answer: 38/45
LCM = 45. So, 2/5 + 4/9 = 18/45 + 20/45 = 38/45.


35. 4/5 + 3/10 =
Answer: 11/10
LCM = 10. So, 4/5 + 3/10 = 8/10 + 3/10 = 11/10.


36. 3/5 + 6/11 =
Answer: 63/55
LCM = 55. So, 3/5 + 6/11 = 33/55 + 30/55 = 63/55.


37. 2/5 + 7/12 =
Answer: 59/60
LCM = 60. So, 2/5 + 7/12 = 24/60 + 35/60 = 59/60.


38. 5/6 + 5/6 =
Answer: 5/3
LCM = 6. So, 5/6 + 5/6 = 10/6 = 5/3.


39. 5/6 + 2/7 =
Answer: 47/42
LCM = 42. So, 5/6 + 2/7 = 35/42 + 12/42 = 47/42.


40. 1/6 + 7/8 =
Answer: 25/24
LCM = 24. So, 1/6 + 7/8 = 4/24 + 21/24 = 25/24.


41. 1/6 + 8/9 =
Answer: 19/18
LCM = 18. So, 1/6 + 8/9 = 3/18 + 16/18 = 19/18.


42. 5/6 + 7/10 =
Answer: 23/15
LCM = 30. So, 5/6 + 7/10 = 25/30 + 21/30 = 46/30 = 23/15.


43. 5/6 + 4/11 =
Answer: 79/66
LCM = 66. So, 5/6 + 4/11 = 55/66 + 24/66 = 79/66.


44. 1/6 + 5/12 =
Answer: 7/12
LCM = 12. So, 1/6 + 5/12 = 2/12 + 5/12 = 7/12.


45. 6/7 + 3/7 =
Answer: 9/7
LCM = 7. So, 6/7 + 3/7 = 9/7.


46. 5/7 + 3/8 =
Answer: 61/56
LCM = 56. So, 5/7 + 3/8 = 40/56 + 21/56 = 61/56.


47. 4/7 + 2/9 =
Answer: 50/63
LCM = 63. So, 4/7 + 2/9 = 36/63 + 14/63 = 50/63.


48. 3/7 + 7/10 =
Answer: 79/70
LCM = 70. So, 3/7 + 7/10 = 30/70 + 49/70 = 79/70.


49. 2/7 + 6/11 =
Answer: 64/77
LCM = 77. So, 2/7 + 6/11 = 22/77 + 42/77 = 64/77.


50. 1/7 + 5/12 =
Answer: 47/84
LCM = 84. So, 1/7 + 5/12 = 12/84 + 35/84 = 47/84.


51. 7/8 + 5/8 =
Answer: 3/2
LCM = 8. So, 7/8 + 5/8 = 12/8 = 3/2.


52. 5/8 + 2/9 =
Answer: 61/72
LCM = 72. So, 5/8 + 2/9 = 45/72 + 16/72 = 61/72.


53. 3/8 + 3/10 =
Answer: 27/40
LCM = 40. So, 3/8 + 3/10 = 15/40 + 12/40 = 27/40.


54. 1/8 + 2/11 =
Answer: 27/88
LCM = 88. So, 1/8 + 2/11 = 11/88 + 16/88 = 27/88.


55. 7/8 + 5/12 =
Answer: 31/24
LCM = 24. So, 7/8 + 5/12 = 21/24 + 10/24 = 31/24.


56. 4/9 + 2/9 =
Answer: 2/3
LCM = 9. So, 4/9 + 2/9 = 6/9 = 2/3.


57. 2/9 + 3/10 =
Answer: 47/90
LCM = 90. So, 2/9 + 3/10 = 20/90 + 27/90 = 47/90.


58. 7/9 + 2/11 =
Answer: 95/99
LCM = 99. So, 7/9 + 2/11 = 77/99 + 18/99 = 95/99.


  Try the Quiz :     Arithmetic Homework Help : Addition of Fractions II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-