Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Arithmetic Print Preview

Arithmetic Homework Help : Multiplication of Fractions

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Multiply and write the product as a fraction reduced to its lowest terms.


1. 2/19 x 9 =
Answer: 18/19
9 = 9/1. So, 2/19 x 9 = (2 x 9)/(19 x 1) = 18/19.


2. 3/29 x 8 =
Answer: 24/29
8 = 8/1. So, 3/29 x 8 = (3 x 8)/(29 x 1) = 24/29.


3. 4/31 x 7 =
Answer: 28/31
7 = 7/1. So, 4/31 x 7 = (4 x 7)/(31 x 1) = 28/31.



4. 5/37 x 6 =
Answer: 30/37
6 = 6/1. So, 5/37 x 6 = (5 x 6)/(37 x 1) = 30/37.


5. 4/45 x 9 =
Answer: 4/5
Divide 45 and 9 by 9. So, 4/45 x 9 = 4/5 x 1 = 4/5.


6. 5/56 x 8 =
Answer: 5/7
Divide 56 and 8 by 8. So, 5/56 x 8 = 5/7 x 1 = 5/7.


7. 8/63 x 7 =
Answer: 8/9
Divide 63 and 7 by 7. So, 8/63 x 7 = 8/9 x 1 = 8/9.


8. 5/48 x 6 =
Answer: 5/8
Divide 48 and 6 by 6. So, 5/48 x 6 = 5/8 x 1 = 5/8.


9. 7/40 x 5 =
Answer: 7/8
Divide 40 and 5 by 5. So, 7/40 x 5 = 7/8 x 1 = 7/8.


10. 3/16 x 4 =
Answer: 3/4
Divide 16 and 4 by 4. So, 3/16 x 4 = 3/4 x 1 = 3/4.


11. 7/27 x 3 =
Answer: 7/9
Divide 27 and 3 by 3. So, 7/27 x 3 = 7/9 x 1 = 7/9.


12. 3/16 x 2 =
Answer: 3/8
Divide 16 and 2 by 2. So, 3/16 x 2 = 3/8 x 1 = 3/8.


13. 2/81 x 18 =
Answer: 4/9
Divide 81 and 18 by 9. So, 2/81 x 18 = 2/9 x 2 = 4/9.


14. 3/64 x 24 =
Answer: 9/8
Divide 64 and 24 by 8. So, 3/64 x 24 = 3/8 x 3 = 9/8.


15. 5/84 x 28 =
Answer: 5/3
Divide 84 and 28 by 28. So, 5/84 x 28 = 5/3 x 1 = 5/3.


16. 7/66 x 18 =
Answer: 21/11
Divide 66 and 18 by 6. So, 7/66 x 18 = 7/11 x 3 = 21/11.


17. 4/95 x 30 =
Answer: 24/19
Divide 95 and 30 by 5. So, 4/95 x 30 = 4/19 x 6 = 24/19.


18. 1/36 x 32 =
Answer: 8/9
Divide 36 and 32 by 4. So, 1/36 x 32 = 1/9 x 8 = 8/9.


19. 2/81 x 15 =
Answer: 10/27
Divide 81 and 15 by 3. So, 2/81 x 15 = 2/27 x 5 = 10/27.


20. 1/22 x 18 =
Answer: 9/11
Divide 22 and 18 by 2. So, 1/22 x 18 = 1/11 x 9 = 9/11.


21. 1/2 x 1/9 =
Answer: 1/18
1/2 x 1/9 = (1 x 1)/(2 x 9) = 1/18.


22. 1/3 x 1/8 =
Answer: 1/24
1/3 x 1/8 = (1 x 1)/(3 x 8) = 1/24.


23. 1/4 x 1/7 =
Answer: 1/28
1/4 x 1/7 = (1 x 1)/(4 x 7) = 1/28.


24. 1/5 x 1/6 =
Answer: 1/30
1/5 x 1/6 = (1 x 1)/(5 x 6) = 1/30.


25. 3/5 x 4/7 =
Answer: 12/35
3/5 x 4/7 = (3 x 4)/(5 x 7) = 12/35.


26. 5/7 x 5/8 =
Answer: 25/56
5/7 x 5/8 = (5 x 5)/(7 x 8) = 25/56.


27. 2/9 x 4/9 =
Answer: 8/81
2/9 x 4/9 = (2 x 4)/(9 x 9) = 8/81.


28. 3/23 x 3/4 =
Answer: 9/92
3/23 x 3/4 = (3 x 3)/(23 x 4) = 9/92.


29. 5/13 x 11/2 =
Answer: 55/26
5/13 x 11/2 = (5 x 11)/(13 x 2) = 55/26.


30. 5/12 x 7/4 =
Answer: 35/48
5/12 x 7/4 = (5 x 7)/(12 x 4) = 35/48.


31. 5/7 x 3/8 =
Answer: 15/56
5/7 x 3/8 = (5 x 3)/(7 x 8) = 15/56.


32. 7/10 x 3/5 =
Answer: 21/50
7/10 x 3/5 = (7 x 3)/(10 x 5) = 21/50.


33. 2/3 x 4/7 =
Answer: 8/21
2/3 x 4/7 = (2 x 4)/(3 x 7) = 8/21.


34. 7/81 x 18/5 =
Answer: 14/45
Divide 81 and 18 by 9.
So, 7/81 x 18/5 = 7/9 x 2/5 = (7 x 2)/(9 x 5) = 14/45.


35. 5/64 x 24/11 =
Answer: 15/88
Divide 64 and 24 by 8.
So, 5/64 x 24/11 = 5/8 x 3/11 = (5 x 3)/(8 x 11) = 15/88.


36. 9/84 x 21/13 =
Answer: 9/52
Divide 84 and 21 by 21.
So, 9/84 x 21/13 = 9/4 x 1/13 = (9 x 1)/(4 x 13) = 9/52.


37. 9/66 x 12/13 =
Answer: 18/143
Divide 66 and 12 by 6.
So, 9/66 x 12/13 = 9/11 x 2/13 = (9 x 2)/(11 x 13) = 18/143.


38. 3/95 x 15/4 =
Answer: 9/76
Divide 95 and 15 by 5.
So, 3/95 x 15/4 = 3/19 x 3/4 = (3 x 3)/(19 x 4) = 9/76.


39. 5/36 x 12/13 =
Answer: 5/39
Divide 36 and 12 by 12. So, 5/36 x 12/13 = 5/3 x 1/13 = (5 x 1)/(3 x 13) = 5/39.


40. 5/27 x 15/17 =
Answer: 25/153
Divide 27 and 15 by 3. So, 5/27 x 15/17 = 5/9 x 5/17 = (5 x 5)/(9 x 17) = 25/153.


41. 9/22 x 16/19 =
Answer: 72/209
Divide 22 and 16 by 2. So, 9/22 x 16/19 = 9/11 x 8/19 = (9 x 8)/(11 x 19) = 72/209.


42. 8/63 x 14/15 =
Answer: 16/135
Divide 63 and 14 by 7. So, 8/63 x 14/15 = 8/9 x 2/15 = (8 x 2)/(9 x 15) = 16/135.


43. 9/22 x 121/81 =
Answer: 11/18
9/81 = 1/9 and 121/22 = 11/2. So, 9/22 x 121/81 = (1 x 11)/(2 x 9) = 11/18.


44. 7/40 x 16/21 =
Answer: 2/15
7/21 = 1/3 and 16/40 = 2/5. So, 7/40 x 16/21 = (1 x 2)/(5 x 3) = 2/15.


45. 4/25 x 35/24 =
Answer: 7/30
4/24 = 1/6 and 35/25 = 7/5. So, 4/25 x 35/24 = (1 x 7)/(5 x 6) = 7/30.


46. 20/21 x 33/2 =
Answer: 110/7
20/2 = 10/1 and 33/21 = 11/7. So, 20/21 x 33/2 = (10 x 11)/(7 x 1) = 110/7.


47. 6/77 x 35/72 =
Answer: 5/132
6/72 = 1/12 and 35/77 = 5/11. So, 6/77 x 35/72 = (1 x 5)/(11 x 12) = 5/132.


48. 56/27 x 9/32 =
Answer: 7/12
56/32 = 7/4 and 9/27 = 1/3. So, 56/27 x 9/32 = (7 x 1)/(3 x 4) = 7/12.


49. 5/24 x 36/35 =
Answer: 3/14
5/35 = 1/7 and 36/24 = 3/2. So, 5/24 x 36/35 = (1 x 3)/(2 x 7) = 3/14.


50. 8/63 x 27/52 =
Answer: 6/91
8/52 = 2/13 and 27/63 = 3/7. So, 8/63 x 27/52 = (2 x 3)/(7 x 13) = 6/91.


  Try the Quiz :     Arithmetic Homework Help : Multiplication of Fractions


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-