Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Arithmetic Print Preview

Arithmetic Homework Help : Subtraction of Fractions I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Subtract the following fractions and write the difference as a fraction reduced to its lowest terms.

1. 1/2 - 1/3 =
Answer: 1/6
LCM = 6. So, 1/2 - 1/3 = 3/6 - 2/6 = 1/6.


2. 1/2 - 1/4 =
Answer: 1/4
LCM = 4. So, 1/2 - 1/4 = 2/4 - 1/4 = 1/4.


3. 1/2 - 1/5 =
Answer: 3/10
LCM = 10. So, 1/2 - 1/5 = 5/10 - 2/10 = 3/10.



4. 1/2 - 1/6 =
Answer: 1/3
LCM = 6. So, 1/2 - 1/6 = 3/6 - 1/6 = 2/6 = 1/3.


5. 1/2 - 1/7 =
Answer: 5/14
LCM = 14. So, 1/2 - 1/7 = 7/14 - 2/14 = 5/14.


6. 1/2 - 1/8 =
Answer: 3/8
LCM = 8. So, 1/2 - 1/8 = 4/8 - 1/8 = 3/8.


7. 1/2 - 1/9 =
Answer: 7/18
LCM = 18. So, 1/2 - 1/9 = 9/18 - 2/18 = 7/18.


8. 1/2 - 1/10 =
Answer: 2/5
LCM = 10. So, 1/2 - 1/10 = 5/10 - 1/10 = 4/10 = 2/5.


9. 1/2 - 1/11 =
Answer: 9/22
LCM = 22. So, 1/2 - 1/11 = 11/22 - 2/22 = 9/22.


10. 1/2 - 1/12 =
Answer: 5/12
LCM = 12. So, 1/2 - 1/12 = 6/12 - 1/12 = 5/12.


11. 1/3 - 1/4 =
Answer: 1/12
LCM = 12. So, 1/3 - 1/4 = 4/12 - 3/12 = 1/12.


12. 1/3 - 1/5 =
Answer: 2/15
LCM = 15. So, 1/3 - 1/5 = 5/15 - 3/15 = 2/15.


13. 1/3 - 1/6 =
Answer: 1/6
LCM = 6. So, 1/3 - 1/6 = 2/6 - 1/6 = 1/6.


14. 1/3 - 1/7 =
Answer: 4/21
LCM = 21. So, 1/3 - 1/7 = 7/21 - 3/21 = 4/21.


15. 1/3 - 1/8 =
Answer: 5/24
LCM = 24. So, 1/3 - 1/8 = 8/24 - 3/24 = 5/24.


16. 1/3 - 1/9 =
Answer: 2/9
LCM = 9. So, 1/3 - 1/9 = 3/9 - 1/9 = 2/9.


17. 1/3 - 1/10 =
Answer: 7/30
LCM = 30. So, 1/3 - 1/10 = 10/30 - 3/30 = 7/30.


18. 1/3 - 1/11 =
Answer: 8/33
LCM = 33. So, 1/3 - 1/11 = 11/33 - 3/33 = 8/33.


19. 1/3 - 1/12 =
Answer: 1/4
LCM = 12. So, 1/3 - 1/12 = 4/12 - 1/12 = 3/12 = 1/4.


20. 1/4 - 1/5 =
Answer: 1/20
LCM = 20. So, 1/4 - 1/5 = 5/20 - 4/20 = 1/20.


21. 1/4 - 1/6 =
Answer: 1/12
LCM = 12. So, 1/4 - 1/6 = 3/12 - 2/12 = 1/12.


22. 1/4 - 1/7 =
Answer: 3/28
LCM = 28. So, 1/4 - 1/7 = 7/28 - 4/28 = 3/28.


23. 1/4 - 1/8 =
Answer: 1/8
LCM = 8. So, 1/4 - 1/8 = 2/8 - 1/8 = 1/8.


24. 1/4 - 1/9 =
Answer: 5/36
LCM = 36. So, 1/4 - 1/9 = 9/36 - 4/36 = 5/36.


25. 1/4 - 1/10 =
Answer: 3/20
LCM = 20. So, 1/4 - 1/10 = 5/20 - 2/20 = 3/20.


26. 1/4 - 1/11 =
Answer: 7/44
LCM = 44. So, 1/4 - 1/11 = 11/44 - 4/44 = 7/44.


27. 1/4 - 1/12 =
Answer: 1/6
LCM = 12. So, 1/4 - 1/12 = 3/12 - 1/12 = 2/12 = 1/6.


28. 1/5 - 1/6 =
Answer: 1/30
LCM = 30. So, 1/5 - 1/6 = 6/30 - 5/30 = 1/30.


29. 1/5 - 1/7 =
Answer: 2/35
LCM = 35. So, 1/5 - 1/7 = 7/35 - 5/35 = 2/35.


30. 1/5 - 1/8 =
Answer: 3/40
LCM = 40. So, 1/5 - 1/8 = 8/40 - 5/40 = 3/40.


31. 1/5 - 1/9 =
Answer: 4/45
LCM = 45. So, 1/5 - 1/9 = 9/45 - 5/45 = 4/45.


32. 1/5 - 1/10 =
Answer: 1/10
LCM = 10. So, 1/5 - 1/10 = 2/10 - 1/10 = 1/10.


33. 1/5 - 1/11 =
Answer: 6/55
LCM = 55. So, 1/5 - 1/11 = 11/55 - 5/55 = 6/55.


34. 1/5 - 1/12 =
Answer: 7/60
LCM = 60. So, 1/5 - 1/12 = 12/60 - 5/60 = 7/60.


35. 1/6 - 1/7 =
Answer: 1/42
LCM = 42. So, 1/6 - 1/7 = 7/42 - 6/42 = 1/42.


36. 1/6 - 1/8 =
Answer: 1/24
LCM = 24. So, 1/6 - 1/8 = 4/24 - 3/24 = 1/24.


37. 1/6 - 1/9 =
Answer: 1/18
LCM = 18. So, 1/6 - 1/9 = 3/18 - 2/18 = 1/18.


38. 1/6 - 1/10 =
Answer: 1/15
LCM = 30. So, 1/6 - 1/10 = 5/30 - 3/30 = 2/30 = 1/15.


39. 1/6 - 1/11 =
Answer: 5/66
LCM = 66. So, 1/6 - 1/11 = 11/66 - 6/66 = 5/66.


40. 1/6 - 1/12 =
Answer: 1/12
LCM = 12. So, 1/6 - 1/12 = 2/12 - 1/12 = 1/12.


41. 1/7 - 1/8 =
Answer: 1/56
LCM = 56. So, 1/7 - 1/8 = 8/56 - 7/56 = 1/56.


42. 1/7 - 1/9 =
Answer: 2/63
LCM = 63. So, 1/7 - 1/9 = 9/63 - 7/63 = 2/63.


43. 1/7 - 1/10 =
Answer: 3/70
LCM = 70. So, 1/7 - 1/10 = 10/70 - 7/70 = 3/70.


44. 1/7 - 1/11 =
Answer: 4/77
LCM = 77. So, 1/7 - 1/11 = 11/77 - 7/77 = 4/77.


45. 1/7 - 1/12 =
Answer: 5/84
LCM = 84. So, 1/7 - 1/12 = 12/84 - 7/84 = 5/84.


46. 1/8 - 1/9 =
Answer: 1/72
LCM = 72. So, 1/8 - 1/9 = 9/72 - 8/72 = 1/72.


47. 1/8 - 1/10 =
Answer: 1/40
LCM = 40. So, 1/8 - 1/10 = 5/40 - 4/40 = 1/40.


48. 1/8 - 1/11 =
Answer: 3/88
LCM = 88. So, 1/8 - 1/11 = 11/88 - 8/88 = 3/88.


49. 1/8 - 1/12 =
Answer: 1/24
LCM = 24. So, 1/8 - 1/12 = 3/24 - 2/24 = 1/24.


50. 1/9 - 1/10 =
Answer: 1/90
LCM = 90. So, 1/9 - 1/10 = 10/90 - 9/90 = 1/90.


51. 1/9 - 1/11 =
Answer: 2/99
LCM = 99. So, 1/9 - 1/11 = 11/99 - 9/99 = 2/99.


  Try the Quiz :     Arithmetic Homework Help : Subtraction of Fractions I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-