Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Arithmetic Print Preview

Arithmetic Homework Help : Subtraction of Fractions II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Subtract the following fractions and write the difference as a fraction reduced to its lowest terms.


1. 2/3 - 1/2 =
Answer: 1/6
LCM = 6. So, 2/3 - 1/2 = 4/6 - 3/6 = 1/6.


2. 3/4 - 1/2 =
Answer: 1/4
LCM = 4. So, 3/4 - 1/2 = 3/4 - 2/4 = 1/4.


3. 4/5 - 1/2 =
Answer: 3/10
LCM = 10. So, 4/5 - 1/2 = 8/10 - 5/10 = 3/10.



4. 5/6 - 1/2 =
Answer: 1/3
LCM = 6. So, 5/6 - 1/2 = 5/6 - 3/6 = 2/6 = 1/3.


5. 6/7 - 1/2 =
Answer: 5/14
LCM = 14. So, 6/7 - 1/2 = 12/14 - 7/14 = 5/14.


6. 7/8 - 1/2 =
Answer: 3/8
LCM = 8. So, 7/8 - 1/2 = 7/8 - 4/8 = 3/8.


7. 8/9 - 1/2 =
Answer: 7/18
LCM = 18. So, 8/9 - 1/2 = 16/18 - 9/18 = 7/18.


8. 9/10 - 1/2 =
Answer: 2/5
LCM = 10. So, 9/10 - 1/2 = 9/10 - 5/10 = 4/10 = 2/5.


9. 10/11 - 1/2 =
Answer: 9/22
LCM = 22. So, 10/11 - 1/2 = 20/22 - 11/22 = 9/22.


10. 11/12 - 1/2 =
Answer: 5/12
LCM = 12. So, 11/12 - 1/2 = 11/12 - 6/12 = 5/12.


11. 2/3 - 1/4 =
Answer: 5/12
LCM = 12. So, 2/3 - 1/4 = 8/12 - 3/12 = 5/12.


12. 2/3 - 2/5 =
Answer: 4/15
LCM = 15. So, 2/3 - 2/5 = 10/15 - 6/15 = 4/15.


13. 2/3 - 1/6 =
Answer: 1/2
LCM = 6. So, 2/3 - 1/6 = 4/6 - 1/6 = 3/6 = 1/2.


14. 1/3 - 2/7 =
Answer: 1/21
LCM = 21. So, 1/3 - 2/7 = 7/21 - 6/21 = 1/21.


15. 2/3 - 3/8 =
Answer: 7/24
LCM = 24. So, 2/3 - 3/8 = 16/24 - 9/24 = 7/24.


16. 2/3 - 4/9 =
Answer: 2/9
LCM = 9. So, 2/3 - 4/9 = 6/9 - 4/9 = 2/9.


17. 1/3 - 3/10 =
Answer: 1/30
LCM = 30. So, 1/3 - 3/10 = 10/30 - 9/30 = 1/30.


18. 2/3 - 5/11 =
Answer: 7/33
LCM = 33. So, 2/3 - 5/11 = 22/33 - 15/33 = 7/33.


19. 2/3 - 7/12 =
Answer: 1/12
LCM = 12. So, 2/3 - 7/12 = 8/12 - 7/12 = 1/12.


20. 3/4 - 2/5 =
Answer: 7/20
LCM = 20. So, 3/4 - 2/5 = 15/20 - 8/20 = 7/20.


21. 3/4 - 1/6 =
Answer: 7/12
LCM = 12. So, 3/4 - 1/6 = 9/12 - 2/12 = 7/12.


22. 3/4 - 5/7 =
Answer: 1/28
LCM = 28. So, 3/4 - 5/7 = 21/28 - 20/28 = 1/28.


23. 3/4 - 5/8 =
Answer: 1/8
LCM = 8. So, 3/4 - 5/8 = 6/8 - 5/8 = 1/8.


24. 3/4 - 5/9 =
Answer: 7/36
LCM = 36. So, 3/4 - 5/9 = 27/36 - 20/36 = 7/36.


25. 3/4 - 7/10 =
Answer: 1/20
LCM = 20. So, 3/4 - 7/10 = 15/20 - 14/20 = 1/20.


26. 1/4 - 2/11 =
Answer: 3/44
LCM = 44. So, 1/4 - 2/11 = 11/44 - 8/44 = 3/44.


27. 3/4 - 5/12 =
Answer: 1/3
LCM = 12. So, 3/4 - 5/12 = 9/12 - 5/12 = 4/12 = 1/3.


28. 4/5 - 1/6 =
Answer: 19/30
LCM = 30. So, 4/5 - 1/6 = 24/30 - 5/30 = 19/30.


29. 3/5 - 2/7 =
Answer: 11/35
LCM = 35. So, 3/5 - 2/7 = 21/35 - 10/35 = 11/35.


30. 4/5 - 5/8 =
Answer: 7/40
LCM = 40. So, 4/5 - 5/8 = 32/40 - 25/40 = 7/40.


31. 3/5 - 5/9 =
Answer: 2/45
LCM = 45. So, 3/5 - 5/9 = 27/45 - 25/45 = 2/45.


32. 2/5 - 3/10 =
Answer: 1/10
LCM = 10. So, 2/5 - 3/10 = 4/10 - 3/10 = 1/10.


33. 4/5 - 7/11 =
Answer: 9/55
LCM = 55. So, 4/5 - 7/11 = 44/55 - 35/55 = 9/55.


34. 3/5 - 7/12 =
Answer: 1/60
LCM = 60. So, 3/5 - 7/12 = 36/60 - 35/60 = 1/60.


35. 5/6 - 5/7 =
Answer: 5/42
LCM = 42. So, 5/6 - 5/7 = 35/42 - 30/42 = 5/42.


36. 5/6 - 3/8 =
Answer: 11/24
LCM = 24. So, 5/6 - 3/8 = 20/24 - 9/24 = 11/24.


37. 5/6 - 7/9 =
Answer: 1/18
LCM = 18. So, 5/6 - 7/9 = 15/18 - 14/18 = 1/18.


38. 5/6 - 7/10 =
Answer: 2/15
LCM = 30. So, 5/6 - 7/10 = 25/30 - 21/30 = 4/30 = 2/15.


39. 5/6 - 8/11 =
Answer: 7/66
LCM = 66. So, 5/6 - 8/11 = 55/66 - 48/66 = 7/66.


40. 5/6 - 7/12 =
Answer: 1/4
LCM = 12. So, 5/6 - 7/12 = 10/12 - 7/12 = 3/12 = 1/4.


41. 6/7 - 5/8 =
Answer: 13/56
LCM = 56. So, 6/7 - 5/8 = 48/56 - 35/56 = 13/56.


42. 5/7 - 5/9 =
Answer: 10/63
LCM = 63. So, 5/7 - 5/9 = 45/63 - 35/63 = 10/63.


43. 4/7 - 3/10 =
Answer: 19/70
LCM = 70. So, 4/7 - 3/10 = 40/70 - 21/70 = 19/70.


44. 3/7 - 3/11 =
Answer: 12/77
LCM = 77. So, 3/7 - 3/11 = 33/77 - 21/77 = 12/77.


45. 2/7 - 1/12 =
Answer: 17/84
LCM = 84. So, 2/7 - 1/12 = 24/84 - 7/84 = 17/84.


46. 7/8 - 5/9 =
Answer: 23/72
LCM = 72. So, 7/8 - 5/9 = 63/72 - 40/72 = 23/72.


47. 5/8 - 3/10 =
Answer: 13/40
LCM = 40. So, 5/8 - 3/10 = 25/40 - 12/40 = 13/40.


48. 3/8 - 2/11 =
Answer: 17/88
LCM = 88. So, 3/8 - 2/11 = 33/88 - 16/88 = 17/88.


49. 7/8 - 7/12 =
Answer: 7/24
LCM = 24. So, 7/8 - 7/12 = 21/24 - 14/24 = 7/24.


50. 8/9 - 7/10 =
Answer: 17/90
LCM = 90. So, 8/9 - 7/10 = 80/90 - 63/90 = 17/90.


51. 7/9 - 6/11 =
Answer: 23/99
LCM = 99. So, 7/9 - 6/11 = 77/99 - 54/99 = 23/99.


  Try the Quiz :     Arithmetic Homework Help : Subtraction of Fractions II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-