Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Math > Arithmetic Print Preview

Arithmetic Homework Help : Simplification of Fractions

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Reduce the fractions below to their lowest terms.

1. 2/18 =
Answer: 1/9
Divide 2 and 18 by 2. Then, 2/18 = 1/9.


2. 3/24 =
Answer: 1/8
Divide 3 and 24 by 3. Then, 3/24 = 1/8.


3. 6/42 =
Answer: 1/7
Divide 6 and 42 by 6. Then, 6/42 = 1/7.



4. 4/24 =
Answer: 1/6
Divide 4 and 24 by 4. Then, 4/24 = 1/6.


5. 5/25 =
Answer: 1/5
Divide 5 and 25 by 5. Then, 5/25 = 1/5.


6. 8/32 =
Answer: 1/4
Divide 8 and 32 by 8. Then, 8/32 = 1/4.


7. 7/21 =
Answer: 1/3
Divide 7 and 21 by 7. Then, 7/21 = 1/3.


8. 11/22 =
Answer: 1/2
Divide 11 and 22 by 11. Then, 11/22 = 1/2.


9. 20/90 =
Answer: 2/9
Divide 20 and 90 by 10. Then, 20/90 = 2/9.


10. 24/84 =
Answer: 2/7
Divide 24 and 84 by 12. Then, 24/84 = 2/7.


11. 18/45 =
Answer: 2/5
Divide 18 and 45 by 9. Then, 18/45 = 2/5.


12. 24/36 =
Answer: 2/3
Divide 24 and 36 by 12. Then, 24/36 = 2/3.


13. 33/88 =
Answer: 3/8
Divide 33 and 88 by 11. Then, 33/88 = 3/8.


14. 30/70 =
Answer: 3/7
Divide 30 and 70 by 10. Then, 30/70 = 3/7.


15. 27/45 =
Answer: 3/5
Divide 27 and 45 by 9. Then, 27/45 = 3/5.


16. 24/32 =
Answer: 3/4
Divide 24 and 32 by 8. Then, 24/32 = 3/4.


17. 28/63 =
Answer: 4/9
Divide 28 and 63 by 7. Then, 28/63 = 4/9.


18. 24/42 =
Answer: 4/7
Divide 24 and 42 by 6. Then, 24/42 = 4/7.


19. 20/25 =
Answer: 4/5
Divide 20 and 25 by 5. Then, 20/25 = 4/5.


20. 20/48 =
Answer: 5/12
Divide 20 and 48 by 4. Then, 20/48 = 5/12.


21. 15/33 =
Answer: 5/11
Divide 15 and 33 by 3. Then, 15/33 = 5/11.


22. 10/18 =
Answer: 5/9
Divide 10 and 18 by 2. Then, 10/18 = 5/9.


23. 60/96 =
Answer: 5/8
Divide 60 and 96 by 12. Then, 60/96 = 5/8.


24. 55/77 =
Answer: 5/7
Divide 55 and 77 by 11. Then, 55/77 = 5/7.


25. 50/60 =
Answer: 5/6
Divide 50 and 60 by 10. Then, 50/60 = 5/6.


26. 54/99 =
Answer: 6/11
Divide 54 and 99 by 9. Then, 54/99 = 6/11.


27. 48/56 =
Answer: 6/7
Divide 48 and 56 by 8. Then, 48/56 = 6/7.


28. 49/84 =
Answer: 7/12
Divide 49 and 84 by 7. Then, 49/84 = 7/12.


29. 42/66 =
Answer: 7/11
Divide 42 and 66 by 6. Then, 42/66 = 7/11.


30. 35/50 =
Answer: 7/10
Divide 35 and 50 by 5. Then, 35/50 = 7/10.


31. 28/36 =
Answer: 7/9
Divide 28 and 36 by 4. Then, 28/36 = 7/9.


32. 21/24 =
Answer: 7/8
Divide 21 and 24 by 3. Then, 21/24 = 7/8.


33. 16/22 =
Answer: 8/11
Divide 16 and 22 by 2. Then, 16/22 = 8/11.


34. 88/99 =
Answer: 8/9
Divide 88 and 99 by 11. Then, 88/99 = 8/9.


35. 18/22 =
Answer: 9/11
Divide 18 and 22 by 2. Then, 18/22 = 9/11.


36. 27/30 =
Answer: 9/10
Divide 27 and 30 by 3. Then, 27/30 = 9/10.


37. 40/44 =
Answer: 10/11
Divide 40 and 44 by 4. Then, 40/44 = 10/11.


  Try the Quiz :     Arithmetic Homework Help : Simplification of Fractions


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-