Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Classification of Animals

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Fill in the blanks by choosing the most appropriate answer.

1. _______ is a reptile.
• A frog
• An albatross
• A fox
• An alligator
• A sardine
Answer: An alligator
An alligator is a reptile. It is a vertebrate that lays eggs and has lungs for breathing. Its sleek body is covered with many scales.


2. An _______ is an invertebrate.
• albatross
• amoeba
Answer: amoeba
An amoeba is a invertebrate. It is an animal that does not have a backbone.  


3. A toad is _______.
• a bird
• an amphibian
• a mammal
• a fish
• a reptile
Answer: an amphibian
An amphibian is a vertebrate that lives on land as well as in water. It lays eggs in water.



4. An owl is _______.
• a fish
• a bird
• a mammal
• a reptile
• an amphibian
Answer: a bird
A bird is a vertebrate that has wings and many feathers covering its body. It has a streamlined body that helps it to fly.


5. A shark is _______.
• a bird
• a mammal
• a reptile
• an amphibian
• a fish
Answer: a fish
A fish is a vertebrate that lives in water. It has a streamlined body that helps it to swim.


6. A _______ is a vertebrate.
• jellyfish
• herring
Answer: herring
A herring is a vertebrate. It is an animal that has a backbone.


7. A spider is _______.
• an invertebrate
• a vertebrate
Answer: an invertebrate
An invertebrate is an animal that does not have a backbone.


8. A mosquito is _______.
• an invertebrate
• a vertebrate
Answer: an invertebrate
An invertebrate is an animal that does not have a backbone.


9. A whale is _______.
• a bird
• a mammal
• a reptile
• a fish
• an amphibian
Answer: a mammal
A mammal is a vertebrate that gives birth to young ones.


10. A _______ is a mammal.
• mackerel
• monkey
• frog
• crocodile
• crow
Answer: monkey
A monkey is a mammal. It is a vertebrate that gives birth to young ones.


11. A _______ is an amphibian.
• salmon
• dog
• lizard
• raven
• newt
Answer: newt
A newt is an amphibian. It is a vertebrate that lives on land as well as in water. It lays eggs in water.


12. A _______ is a bird.
• mackerel
• cow
• crocodile
• pigeon
• salamander
Answer: pigeon
A pigeon is a bird. It is a vertebrate that has wings and many feathers covering its body. It has a streamlined body that helps it to fly.


13. A _______ is warm-blooded.
• lizard
• raven
Answer: raven
A raven is warm-blooded. It is an animal whose blood temperature remains constant.


14. A snake is _______.
• a reptile
• a bird
• a mammal
• a fish
• an amphibian
Answer: a reptile
A reptile is a vertebrate that lays eggs and has lungs for breathing. Its sleek body is covered with many scales.


15. A _______ is a fish.
• dove
• horse
• lizard
• frog
• sardine
Answer: sardine
A sardine is a fish. It is a vertebrate that lives in water. It has a streamlined body that helps it to swim.


16. A _______ is a vertebrate.
• starfish
• snake
Answer: snake
A snake is a vertebrate. It is an animal that has a backbone.


17. A _______ is cold-blooded.
• polar bear
• snake
Answer: snake
A snake is cold-blooded. It is an animal whose blood temperature varies with that of the surroundings.


18. A dolphin is _______.
• an invertebrate
• a vertebrate
Answer: a vertebrate
A vertebrate is an animal that has a backbone.


  Try the Quiz :     Biology : Classification of Animals


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-