Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview


Biology : Scientific Names of Animals - II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Scientific names comprise the genus and the species.
SCIENTIFIC NAME TO ANIMAL - For each scientific name below, identify the animal.

1. Dasypus novemcinctus
Answer: armadillo
Dasypus novemcinctus is the scientific name for the nine-banded armadillo.


2. Castor canadensis
Answer: beaver
Castor canadensis is the scientific name for the beaver.


3. Acinocyx jubatus
• lynx
• cheetah
• impala
• beaver
Answer: cheetah
Acinocyx jubatus is the scientific name for the cheetah.



4. Pan troglodytes
Answer: chimpanzee
Pan troglodytes is the scientific name for the chimpanzee.


5. Crocuta crocuta
Answer: hyena
Crocuta crocuta is the scientific name for the spotted hyena.


6. Aepyceros melampus
Answer: impala
Aepyceros melampus is the scientific name for the impala.


7. Felis canadensis
Answer: lynx
Felis canadensis is the scientific name for the Canadian lynx.


8. Enhydra lutris
Answer: otter
Enhydra lutris is the scientific name for the sea otter.


9. Ailuropoda melanoleuca
Answer: panda
Ailuropoda melanoleuca is the scientific name for the giant panda.


10. Coendou prehensilis
Answer: porcupine
Coendou prehensilis is the scientific name for the Brazilian porcupine.


  Try the Quiz :     Biology : Scientific Names of Animals - II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-