Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Diseases - Causes and Pathogens

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the  PATHOGEN CAUSING DISEASE, identify the NAME OF THE PATHOGEN

1. Worm causing Ascariasis.
Answer: Ascaris lumbricoides

2. Bacteria causing Anthrax.
Answer: Bacillus anthracis

3. Bacteria causing Whooping cough.
Answer: Bordetella pertussis


4. Bacteria causing Bronchitis.
Answer: Chlamydia pneumoniae

5. Bacteria causing Tetanus.
Answer: Clostridium tetani

6. Bacteria causing Diphtheria.
Answer: Corynebacterium diphtheriae

7. Worm causing Guinea worm disease.
Answer: Dracunculus medinensis

8. Protozoa causing Amoebic dysentery (Amoebiasis).
Answer: Entamoeba histolytica

9. Virus causing Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS).
Answer: Human Immunodeficiency Virus (HIV)

10. Bacteria causing Pontiac fever.
Answer: Legionella pneumophila

11. Bacteria causing Weil's disease.
Answer: Leptospira interrogans

12. Virus causing Measles.
Answer: Morbillivirus

13. Protozoa causing Malaria.
Answer: Plasmodium

14. Protozoa causing Blackwater fever.
Answer: Plasmodium falciparum

15. Virus causing Rabies.
Answer: Rhabdovirus

16. Bacteria causing Typhus.
Answer: Rickettsiae bacteria

17. Bacteria causing Impetigo.
Answer: Staphylococcus bacteria

18. Bacteria causing Scarlet fever.
Answer: Streptococcus pyogenes

19. Bacteria causing Typhoid.
Answer: Salmonella typhi

20. Worm causing Taeniasis.
Answer: Taenia solium

21. Virus causing German measles.
Answer: Togavirus

22. Virus causing Chickenpox.
Answer: Varicella zoster

23. Worm causing Filaria (Elephantiasis).
Answer: Wuchereria bancrofti

  Try the Quiz :     Biology : Diseases - Causes and Pathogens


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-