Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Classification of Plants

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the QUESTION, identify the ANSWER

1. Spirogyra is _______.
• a fungus
• an algae
Answer: an algae
Spirogyra is an algae. Algae are usually green-colored. They float in water. Spirogyra is a non-flowering plant. Non-flowering plants do not produce flowers.


2.  _______ is a naked-seeded plant.
• Maple
• Sunflower
• Guava
• Cedar
Answer: Cedar
Cedar is a naked-seeded plant (gymnosperm). The seeds of a gymnosperm are naked (exposed).


3. Plum is a _______ flowering plant.
• naked-seeded
• closed-seeded
Answer: closed-seeded
Plum is a closed-seeded flowering plant (angiosperm). The seeds of an angiosperm are enclosed in a fruit covering.



4. Mango is a _______ plant.
• non-flowering
• flowering
Answer: flowering
Mango is a flowering plant. Flowering plants produce flowers.


5. Mushroom is a _______.
• fungus
• fern
Answer: fungus
Mushroom is a fungus. Fungi are usually white-colored and hairy. They grow on dead matter. Mushroom is a non-flowering plant. Non-flowering plants do not produce flowers.


6.  _______ is a flowering plant.
• Guava
• Mushroom
Answer: Guava
Guava is a flowering plant. Flowering plants produce flowers.


7. Cycas is a _______ plant.
• closed-seeded
• naked-seeded
Answer: naked-seeded
Cycas is a naked-seeded plant (gymnosperm). The seeds of a gymnosperm are naked (exposed).


8. Mushroom is a _______ plant.
• non-flowering
• flowering
Answer: non-flowering
Mushroom is a non-flowering plant. Non-flowering plants do not produce flowers.


9.  _______ is a closed-seeded flowering plant.
• Oak
• Pine
• Fir
• Spruce
Answer: Oak
Oak is a closed-seeded flowering plant (angiosperm). The seeds of an angiosperm are enclosed in a fruit covering.


10.  _______ is a non-flowering plant.
• Plum
• Spirogyra
Answer: Spirogyra
Spirogyra is a non-flowering plant. Non-flowering plants do not produce flowers.


11. Ferns have leaves, stems, and roots.
• True
• False
Answer: True
Ferns have leaves, stems, and roots. They are non-flowering plants. Non-flowering plants do not produce flowers. Ferns grow in cool regions such as plains and hills.


12. Wolffia ('least duckweed') is the smallest flowering plant.
• True
• False
Answer: True
Wolffia ('least duckweed') is the smallest flowering plant. Flowering plants produce flowers.


13. Australian Cedar tree is the tallest flowering plant.
• True
• False
Answer: False
Australian Eucalyptus tree is the tallest flowering plant. Flowering plants produce flowers.


14. Bacteria have leaves, stems, and roots.
• True
• False
Answer: False
Bacteria do not have leaves, stems, or roots. Bacteria are present in air, water, food, and soil. They are non-flowering plants. Non-flowering plants do not produce flowers.


15. Moss and riccia are green, flowering plants.
• True
• False
Answer: False
Moss and riccia are green, non-flowering plants. Non-flowering plants do not produce flowers. Moss and riccia are observed on wet ground and wet walls.


  Try the Quiz :     Biology : Classification of Plants


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-