Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Scientific Names of Plants - I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Scientific names comprise the genus and the species.
SCIENTIFIC NAME TO PLANT - For each scientific name below, identify the plant.

1. Fagus grandifolia
Answer: beech
Fagus grandifolia is the scientific name for the American beech.


2. Castanea dentata
Answer: chestnut
Castanea dentata is the scientific name for the American chestnut.


3. Ulmus americana
Answer: elm
Ulmus americana is the scientific name for the American elm.



4. Ficus carica
Answer: fig
Ficus carica is the scientific name for the fig.


5. Abies magnifica
Answer: fir
Abies magnifica is the scientific name for the California red fir.


6. Allium sativum
Answer: garlic
Allium sativum is the scientific name for the garlic.


7. Ilex opaca
Answer: holly
Ilex opaca is the scientific name for the American holly.


8. Nelumbo lutea
Answer: lotus
Nelumbo lutea is the scientific name for the American lotus.


9. Allium sepa
Answer: onion
Allium sepa is the scientific name for the onion.


10. Rosa indica
Answer: rose
Rosa indica is the scientific name for the rose.


  Try the Quiz :     Biology : Scientific Names of Plants - I


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-