Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview

Biology : Scientific Names of Plants - II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Scientific names comprise the genus and the species.
SCIENTIFIC NAME TO PLANT - For each scientific name below, identify the plant.

1. Fraxinus americana
Answer: ash
Fraxinus americana is the scientific name for the white ash.


2. Betula nigra
Answer: birch
Betula nigra is the scientific name for the river birch.


3. Juniperus virginiana
Answer: cedar
Juniperus virginiana is the scientific name for the red cedar.



4. Hibiscus lasiocarpus
Answer: hibiscus
Hibiscus lasiocarpus is the scientific name for the hibiscus.


5. Carya ordorata
Answer: hickory
Carya ordorata is the scientific name for the hickory.


6. Acer rubrum
Answer: maple
Acer rubrum is the scientific name for the red maple.


7. Quercus velutina
Answer: oak
Quercus velutina is the scientific name for the black oak.


8. Pinus aristata
Answer: pine
Pinus aristatais the scientific name for the bristlecone pine.


9. Picea pungens
Answer: spruce
Picea pungens is the scientific name for the blue spruce.


10. Platanus occidentalis
Answer: sycamore
Platanus occidentalis is the scientific name for the sycamore.


11. Juglans nigra
Answer: walnut
Juglans nigra is the scientific name for the black walnut.


  Try the Quiz :     Biology : Scientific Names of Plants - II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-