Syvum Home Page

Home > Quiz Games > India > Print Preview

India Map & Indian States Quiz

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the STATE, identify the LABEL (ON DIAGRAM)


India Map

1. Jammu & Kashmir
Answer: S1
The summer capital of the state of Jammu & Kashmir is Srinagar, which is situated on the river Jhelum. The winter capital of the state of Jammu & Kashmir is Jammu, which is situated on the river Tawi.


2. Himachal Pradesh
Answer: S2
The capital of the state of Himachal Pradesh is Shimla.


3. Punjab
Answer: S3
Punjab means the 'Land of Five Rivers'. The five rivers are Beas, Sutlej, Ravi, Chenab and Jhelum. The capital of the state of Punjab is Chandigarh.



4. Uttaranchal
Answer: S4
The capital of the recently-formed state of Uttaranchal is Dehra Dun.


5. Haryana
Answer: S5
The capital of the state of Haryana is Chandigarh.


6. Rajasthan
Answer: S6
The capital of the state of Rajasthan is Jaipur. The Thar Desert is primarily located in Rajasthan.


7. Uttar Pradesh
Answer: S7
Uttar Pradesh is the most populated state of India. The capital of the state of Uttar Pradesh is Lucknow, which is situated on the banks of the river Gomati.


8. Bihar
Answer: S8
The capital of the state of Bihar is Patna.


9. Gujarat
Answer: S9
Mahatma Gandhi was born in the state of Gujarat at Porbandar. The capital of the state of Gujarat is Gandhinagar.


10. Madhya Pradesh
Answer: S10
Madhya Pradesh was India's largest state in terms of area before the creation of Chhatisgarh. The capital of the state of Madhya Pradesh is Bhopal.


11. Jharkhand
Answer: S11
The capital of the recently-formed state of Jharkhand is Ranchi.


12. West Bengal
Answer: S12
The capital of the state of West Bengal is Kolkata (Calcutta), which stands on the River Hooghly and is served by the Diamond Harbor.


13. Maharashtra
Answer: S13
The capital of Maharashtra is Mumbai.


14. Chattisgarh
Answer: S14
The capital of the recently-formed state of Chattisgarh is Raipur.


15. Orissa
Answer: S15
The capital of the state of Orissa is Bhubaneshwar.


16. Goa
Answer: S16
Goa is India's smallest state in terms of area. The capital of the state of Goa is Panaji.


17. Karnataka
Answer: S17
The capital of the state of Karnataka is Bangalore.


18. Andhra Pradesh
Answer: S18
The capital of the state of Andhra Pradesh is Hyderabad.


19. Kerala
Answer: S19
The capital of the state of Kerala is Thiruvananthapuram.


20. Tamil Nadu
Answer: S20
The capital of the state of Tamil Nadu is Chennai.


21. Sikkim
Answer: S21
The capital of the state of Sikkim is Gangtok.


22. Arunachal Pradesh
Answer: S22
The capital of the state of Arunachal Pradesh is Itanagar.


23. Assam
Answer: S23
The capital of the state of Assam is Dispur.


24. Nagaland
Answer: S24
The capital of the state of Nagaland is Kohima.


25. Manipur
Answer: S25
The capital of Manipur is Imphal.


26. Mizoram
Answer: S26
The capital of the state of Mizoram is Aizawl.


27. Meghalaya
Answer: S27
Meghalaya means 'abode of clouds'. The capital of the state of Meghalaya is Shillong.


28. Tripura
Answer: S28
The capital of the state of Tripura is Agartala.


  Try the Quiz :     India Map & Indian States Quiz


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-