Syvum Home Page

Home > Quiz Games > India > Print Preview

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Guess the name of the Indian Prime Minister from the letters given.
Clue: The dashes represent the number of letters in their names.

1. J _ _ _ _ _ _ _ _ _  N _ _ _ _
Answer: Jawaharlal Nehru
Jawaharlal Nehru was the first Prime Minister of India. He was the Indian Prime Minister from August 15, 1947 to May 27, 1964.


2. L _ _  B _ _ _ _ _ _  S _ _ _ _ _ _
Answer: Lal Bahadur Shastri
Lal Bahadur Shastri was the Prime Minister of India from June 9, 1964 to January 11, 1966.


3. I _ _ _ _ _  G _ _ _ _ _
Answer: Indira Gandhi
Indira Gandhi was the Prime Minister of India from January 24,1966 to March 24,1977 and from January 14, 1980 to October 31, 1984.



4. M _ _ _ _ _ _  D _ _ _ _
Answer: Morarji Desai
Morarji Desai was the Prime Minister of India from March 24, 1977 to July 28, 1979.


5. C _ _ _ _ _  S _ _ _ _
Answer: Charan Singh
Charan Singh was the Prime Minister of India from July 28, 1979 to January 14, 1980.


6. R _ _ _ _  G _ _ _ _ _
Answer: Rajiv Gandhi
Rajiv Gandhi was the Prime Minister of India from October 31, 1984 to December 1, 1989.


7. V _ _ _ _ _ _ _ _ _  P _ _ _ _ _  S _ _ _ _
Answer: Vishwanath Pratap Singh
Vishwanath Pratap Singh was the Prime Minister of India from December 2, 1989 to November 10, 1990.


8. C _ _ _ _ _ _  S _ _ _ _ _ _
Answer: Chandra Shekhar
Chandra Shekhar was the Prime Minister of India from November 10, 1990 to June 21, 1991.


9. P. V. N _ _ _ _ _ _ _ _  R _ _
Answer: P. V. Narasimha Rao
P. V. Narasimha Rao was the Prime Minister of India from June 21, 1991 to May 10, 1996.


10. H. D. D _ _ _  G _ _ _ _
Answer: H. D. Deve Gowda
H. D. Deve Gowda was the Prime Minister of India from June 1, 1996 to April 21, 1997.


11. I _ _ _ _  K _ _ _ _  G _ _ _ _ _
Answer: Inder Kumar Gujral
Inder Kumar Gujral was the Prime Minister of India from April 21, 1997 to March 19, 1998.


12. A _ _ _  B _ _ _ _ _  V _ _ _ _ _ _ _
Answer: Atal Bihari Vajpayee
Atal Bihari Vajpayee was the Prime Minister of India from March 19, 1998 to May 22, 2004. He was also the Indian Prime Minister for a brief period from May 16, 1996 to June 1, 1996.


13. M _ _ _ _ _ _ _  S _ _ _ _
Answer: Manmohan Singh
Dr. Manmohan Singh is the Prime Minister of India from May 22, 2004 to date.



  Try the Quiz :     Indian History - Prime Ministers of India Name Game


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-