Syvum Home Page

Home > Quiz Games > India > Print Preview

Indian History : Presidents of India Name Game

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Guess the name of the Indian President from the letters given.
Clue: The dashes represent the number of letters in their names.

1. R _ _ _ _ _ _ _  P _ _ _ _ _
Answer: Rajendra Prasad
Dr. Rajendra Prasad was the 1st President of India. He was the Indian President from January 26, 1950 to May 13, 1962.


2. S. R _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Answer: S. Radhakrishnan
Dr. Sarvepalli Radhakrishnan was the 2nd President of India. He was the Indian President from May 13, 1962 to May 13, 1967.


3. Z _ _ _ _  H _ _ _ _ _
Answer: Zakir Husain
Dr. Zakir Husain was the 3rd President of India. He was the Indian President from May 13, 1967 to May 3, 1969.



4. V. V. G _ _ _
Answer: V. V. Giri
Varahagiri Venkata Giri was the President of India from August 24, 1969 to August 24, 1974. He was the Acting President from May 3, 1969 to July 20, 1969.


5. F _ _ _ _ _ _ _ _ _  A _ _  A _ _ _ _
Answer: Fakhruddin Ali Ahmed
Fakhruddin Ali Ahmed was the President of India from August 24, 1974 to February 11, 1977.


6. N _ _ _ _ _  S _ _ _ _ _ _  R _ _ _ _
Answer: Neelam Sanjiva Reddy
Neelam Sanjiva Reddy was the President of India from July 25, 1977 to July 25, 1982.


7. G _ _ _ _  Z _ _ _  S _ _ _ _
Answer: Giani Zail Singh
Giani Zail Singh was the President of India from July 25, 1982 to July 25, 1987.


8. B. V _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Answer: B. Venkataraman
B. Venkataraman was the President of India from July 25, 1987 to July 25, 1992.


9. S _ _ _ _ _ _  D _ _ _ _ S _ _ _ _ _
Answer: Shankar Dayal Sharma
Dr. Shankar Dayal Sharma was the President of India from July 25, 1992 to July 25, 1997.


10. K. R. N _ _ _ _ _ _ _ _
Answer: K. R. Narayanan
K. R. Narayanan was the President of India from July 25, 1997 to July 25, 2002.


11. A. P. J. A _ _ _ _  K _ _ _ _
Answer: A. P. J. Abdul Kalam
A. P. J. Abdul Kalam was the President of India from July 25, 2002 to July 25, 2007.


12. P _ _ _ _ _ _ _  P _ _ _ _
Answer: Pratibha Patil
Pratibha Patil is the President of India from July 25, 2007 to July 25, 2012.


13. P _ _ _ _ _   M _ _ _ _ _ _ _ _
Answer: Pranab Mukherjee
Pranab Mukherjee is the President of India from July 25, 2012 to date.



  Try the Quiz :     Indian History - Presidents of India Name Game


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-