Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Geography > Print Preview

World Geography Quiz : Located on Rivers

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

CITY / TOWN TO RIVER - For each city / town below, name the river on which it is located.

1. New York
Answer: Hudson
The UN Headquarters and the Statue of Liberty are located in New York in USA.


2. London
Answer: Thames
London is the capital of United Kingdom. River Thames has its source in the Cotswold Hills.


3. Cairo
Answer: Nile Nile Blue Nile
Cairo is the capital of Egypt.



4. Paris
Answer: Seine
Paris is the capital of France.


5. Rome
Answer: Tiber Tiber Tevere
Rome is the capital of Italy.


6. Lisbon
Answer: Tagus Tagus Tejo
Lisbon is the capital of Portugal.


7. Vienna
Answer: Danube
Vienna is the capital of Austria. River Danube links Austria to the Black Sea.


8. Nanking
Answer: Yangtze Kiang Yangtse Kiang Yangtze Yangtse Chang Jiang
Yangtze Kiang (Chang Jiang) in China is the third longest river in the world after Nile and Amazon.


9. Montreal
Answer: Ottawa, St. Lawrence Ottawa St. Lawrence Outaouais
Montreal in Canada lies at the junction of two rivers. They are River Ottawa and River St. Lawrence


10. Washington D.C.
Answer: Potomac
Washington D.C. is the capital of the USA.


11. Belgrade
Answer: Danube, Sava Danube Sava
Belgrade is the capital of Serbia.


12. Berlin
Answer: Spree
Berlin is the capital of Germany.


13. Cologne
Answer: Rhine Rhein
The towns of Bonn and Cologne in Germany are located on River Rhine.


14. Kinshasa
Answer: Zaire (Congo) Zaire Congo
Kinshasa is the capital of Zaire.


15.
Bern
Answer:
Aare

Bern is the capital of Switzerland.


  Try the Quiz :     World Geography Quiz Games : Located on Rivers


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-