Syvum Home Page

Home > Quiz Games > German > German Self Study & Translation > Print Preview

German Conversation Quiz 1 - Greetings

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Help Jörg, carry on a meaningful conversation in German with the computer by selecting the appropriate response from the choices given below.

1. Computer : Guten Tag.
Your response :

• Auf wiedersehen.
• Guten Tag.
• Sehr gut, danke.
• Danke.
Answer: Guten Tag.
German : Guten Tag
English : Hello.


2. Computer : Wie heißen Sie? 
Your response :

• Sehr gut.
• Ich heiße Jörg.
• Ja, Ich heiße Jörg.
• Ich bin Junge.
Answer: Ich heiße Jörg.
German : Wie heißen Sie? / Wie heißt du?
English : What is your name?
German :  Ich heiße Jörg.
English : My name is Jörg. 


3. Computer : Wie geht's, Jörg?
Your response :

• Willkommen.
• Guten Tag.
• Guten Abend.
• Sehr gut, danke.
Answer: Sehr gut, danke.
German : Wie geht es Ihnen, Jörg? / Wie geht's, Jörg? 
English : Jörg, How are you doing?
German : Sehr gut, danke.
English : Very well, thank you. 



4. Computer : Wie alt bist du, Jörg?
Your response :

• Ich habe 15 jahre alt.
• Ich bin jung.
• Ich bin 15 jahre alt.
• Ich bin ein Junge.
Answer: Ich bin 15 jahre alt.
German : Wie alt sind Sie, Jörg? / Wie alt bist du, Jörg?
English : How old are you, Jörg?
German :  Ich bin 15 jahre alt.
English : I am 15 years old.


5. Computer : Wie bist du von Beruf, Jörg?
Your response :

• Ich haben einen Bruder.
• Ich bin jung.
• Ich bin ein Junge.
• Ich bin Student.
Answer: Ich bin Student.
German : Wie sind Sie von Beruf, Jörg? / Wie bist du von Beruf, Jörg?
English : What do you do, Jörg?
German : Ich bin Student.
English : I am a student.


6. Computer : Möchtest du Englisch lernen? 
Your response :

• Ja, bitte.
• Ich habe 15 jahre alt.
• Sehr gut, danke.
• Ich bin ein Junge.
Answer: Ja, bitte.
German : Möchten Sie Englisch lernen? / Möchtest du Englisch lernen?
English : Would you like to learn English?
German : Ja, bitte.
English : Yes, please.


7. Computer : Es geht dir gut, weiter so!
Your response :

• Auf wiedersehen.
• Wir sehen uns bald.
• Danke.
• Entschuldigung
Answer: Danke.
German : Es geht Ihnen gut, weiter so! / Es geht dir gut, weiter so!
English : You are learning well, keep it up!
German : Danke.
English : Thank you. 


8. Computer : Auf wiedersehen, Jörg.
Your response :

• Auf wiedersehen.
• Guten Tag.
• Guten Abend.
• Guten Morgen.
Answer: Auf wiedersehen.
German : Tschüss (informal)
English : Bye bye.
German : Auf wiedersehen (formal).
English : Goodbye.



  Try the Quiz :     Greetings


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-