Syvum Home Page

Home > Quiz Games > German > German Self Study & Translation > Print Preview

German Conversation Quiz 2 - Nationalities

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Help Jutta, carry on a meaningful conversation in German with the computer by selecting the appropriate response from the choices given below.

1. Computer : Guten Tag.
Your response :

• Sehr gut.
• Gut, danke.
• Guten Tag.
• Willkommen.
Answer: Guten Tag.
German : Guten Tag.
English : Hello. (formal) 
German : Hallo.
English : Hello (informal).

2. Computer : Wie ist Ihr Name?
Your response :

• Ich heiße Jutta.
• Mein Freund ist John.
• Ich heiße nicht Jutta.
• Ich Jutta.
Answer: Ich heiße Jutta.
German : Wie ist Ihr Name? / Wie heißt du? 
English : What is your name / What are you called? 
German : Ich heiße Jutta
English : My name is Jutta. 

3. Computer : Wie geht es Ihnen, Jutta?
Your response :

• Ich bin Franszösin.
• Ich bin nicht Franszösin.
• Ja, Ich bin Jutta.
• So la la, danke.
Answer: So la la, danke.
German : Wie geht es Ihnen, Jutta? / Wie geht's, Jutta?
English : How are you, Jutta / How's it gong Jutta?
German : So la la, danke.
English : Not bad, thank you. 

4. Computer : Sind Sie Amerikanerin, Jutta? 
Your response :

• Nein, Ich bin nicht Amerikanerin.
• Ja, Ich bin Amerikanerin.
• Mein Name ist nicht Amerikanerin.
• Nein, Ich bin Amerikanerin.
Answer: Nein, Ich bin nicht Amerikanerin.
German : Sind Sie Amerikanerin, Jutta? / Bist du Amerikanerin, Jutta?
English : Jutta, are you American?
German : Nein, Ich bin nicht Amerikanerin.
English : No, I am not an American. 

5. Computer : Woher kommen Sie? 
Your response :

• Ich komme nicht aus Deutschland.
• Ich komme aus Deutschland.
• Ich bin aus dem cafeteria kommen. 
• Ich komme um Deutsch zu lernen.
Answer: Ich komme aus Deutschland.
German : Woher kommen Sie? / Woher kommst du?
English : Where do you come from?
German : Ich komme aus Deutschland.
English : I come from Germany. 

6. Computer : Ach, Sie sind Deutsche! 
Your response :

• Nein, Ich bin Deutsche.
• Ja, mein Freund ist Deutsch.
• Ja, Ich lerne Deutsch.
• Ja, Ich bin Deutsche.
Answer: Ja, Ich bin Deutsche.
German : Ach, Sie sind Deutsche! / Ach, du bist Deutsche!
English : Oh, you are a German!
German : Ja, ich bin Deutsche.
English : Yes, I am a German. 

7. Computer : Wo wohnen Sie? 
Your response :

• Ich haben Deutsche.
• Ich verlasse heute.
• Ich wohne in Berlin.
• Ich wohne nach Hause.
Answer: Ich wohne in Berlin.
German : Wo wohnen Sie? / Wo wohnst du? 
English : Where do you stay?
German : Ich wohne in Berlin.
English : I stay in Berlin.  

8. Computer : Sind Sie verheiratet?
Your response :

• Nein, Ich bin nicht Marie.
• Nein, Ich bin verheiratet .
• Entschuldigung, Ich bin verheiratet.
• Ja, Ich bin verheiratet.
Answer: Ja, Ich bin verheiratet.
German : Sind Sie verheiratet? / Bist du verheiratet?
English : Are you married?
German : Ja, Ich bin verheiratet.
English : Yes, I am married. 

9. Computer : Ist Ihr Mann auch Deutsch?
Your response :

• Ja, er ist nicht Deutsch.
• Ja, Ich bin verheiratet.
• Nein, er ist Spanier
• Nein, Ich bin verheiratet.
Answer: Nein, er ist Spanier
German : Ist Ihr Mann auch Deutsch? / Ist dein Mann auch Deutsch? 
English : Your husband is German too?
German : Nein, er ist Spanier.
English : No, he is Spanish. 

10. Computer : Danke Jutta und auf wiedersehen!
Your response :

• Danke und auf wiedersehen!
• Danke Jutta und auf wiedersehen!
• Entschuldigung und tchüss.
• Guten Abend.
Answer: Danke und auf wiedersehen!
German : Danke Jutta und auf wiedersehen!
English : Thank you Jutta and Goodbye! (formal) 
German : Danke Jutta und tschüss! 
English : Thank you and Goodbye! (informal).

  Try the Quiz :     Nationalities

Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright