Syvum Home Page

Home > Quiz Games > German > German Self Study & Translation > Print Preview

German Conversation Quiz 3 - Professions

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Help Sonja, carry on a meaningful conversation in German with the computer by selecting the appropriate response from the choices given below.

1. Computer : Guten Morgen!
Your reponse :

• Guten Abend!
• Gut Nacht!
• Entschuldigung!
• Guten Morgen!
Answer: Guten Morgen!
German : Guten Morgen!
English : Good Morning!


2. Computer : Wie heißt du?
Your reponse :

• Ich bin nicht Sonja.
• Ich haben Name.
 Ich heiße Sonja
• Ich Sonja.
Answer:  Ich heiße Sonja
German : Wie heißt du?
English : What is your name? 
German :Ich heiße Sonja.
English : My name is Sonja.


3. Computer : Wie geht's, Sonja?
Your reponse :

• Willkommen.
• Gut, danke.
• Guten Abend.
• Guten Morgen.
Answer: Gut, danke.
German : Wie geht's, Sonja?
English : How's it going Sonja?
German : Gut, danke.
English : It's going fine.



4. Computer :  Sonja, bist du Spanierin? 
Your reponse :

• Nein, ich bin Spanierin.
• Nein, ich bin Engländerin. Mein Mann ist Spanier.
• Ja, ich bin nicht Engländerin.
• Ja, ich bin nach Spanien.
Answer: Nein, ich bin Engländerin. Mein Mann ist Spanier.
German : Sonja, bist du Spanierin?
English : Sonja, are you Spanish?
German : Nein, ich bin Engländerin. Mein Mann ist Spanier.
English : No, I am English. My husband is Spanish. 


5. Computer : Sonja, bist du Ärztin?
Your reponse :

• Ja, ich bin nicht Ärztin
• Ja, ich bin zum Arzt gehen.
• Nein, ich bin nicht Ärztin
• Nein, ich bin Ärztin.
Answer: Nein, ich bin nicht Ärztin
German : Sonja, bist du Ärztin? 
English : Are you a doctor?
German : Non, ich bin nicht Ärztin.
English : No, I am not a doctor. 


6. Computer : Sonja, was bist du von Beruf?
Your reponse :

• Ja, ich bin Professor
• Nein, Ich bin Ingenieurin.
• Ja, Ich bin Rechtsanwalt.
• Ich bin Ingenieurin.
Answer: Ich bin Ingenieurin.
German : Sonja, was bist du von Beruf? 
English : Sonja, What do you do?
German : Ich bin Ingenieurin.
English : I am an Engineer.


7. Computer : Was ist deinen Mann von Beruf? 
Your reponse :

• Er ist nicht Professor.
• Ja, er ist Professor.
• Mein Mann ist Spanier.
• Er ist Rechtsanwalt. 
Answer: Er ist Rechtsanwalt. 
German : Was ist deinen Mann von Beruf?
English : What is your husband's profession? 
German : Er ist Rechtsanwalt.
English : He is a lawyer.


8. Computer : Danke, Sonja. Auf wiedersehen und guten Tag.
Your reponse :

• Entschuldigung und Danke.
• Entschuldigung und Auf wiedersehen.
• Danke und auf wiedersehen.
• Entschuldigung.
Answer: Danke und auf wiedersehen.
German : Danke, Sonja. Auf wiedersehen und guten Tag.
English : Thank you, Sonja. Goodbye, and have a nice day.
German : Auf wiedersehen und guten Tag.
English : Thank you and goodbye. 



  Try the Quiz :     Professions


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-