Syvum Home Page

Home > Quiz Games > German > German Self Study & Translation > Print Preview

German Translation quiz 1b
Greetings - English to German

Formats Worksheet / Test Paper Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the German translation (equivalent) for each English sentence below?

1. Hello, Katja.
• Guten Tag, Katja?
• Hallo, Katja.
• Gute Nacht, Katja.
• Auf wiedersehen, Katja.
Answer: Hallo, Katja.

2. My name is John.
• Du heißt Jean.
• Ich heiße John.
• Seiner Vorname? Es ist John.
• Ich bin nicht John.
Answer: Ich heiße John.

3. How are you?
• Guten Tag?
• Wie geht es Ihnen?
• Gute Nacht?
• Ja?
Answer: Wie geht es Ihnen?


4. Very well, thank you.
• Danke.
• Sehr.
• Sehr gut, danke.
• Auf wiedersehen.
Answer: Sehr gut, danke.

5. I'll see you soon.
• Hallo.
• Bis bald.
• Guten Tag.
• Es freut mich.
Answer: Bis bald.

6. Goodbye, Vera
• Guten Abend, Vera.
• Gute nacht, Vera.
• Tschüss, Vera.
• Danke, Vera.
Answer: Tschüss, Vera.

7. Good evening, Julius.
• Danke, Julius.
• Guten Morgen, Julius.
• Guten Abend, Julius.
• Auf wiedersehen, Julius.
Answer: Guten Abend, Julius.

8. Thank you, Alex.
• Guten Tag, Alex.
• Danke, Alex.
• Guten Abend, Alex.
• Auf wiedersehen, Alex.
Answer: Danke, Alex.

9. Excuse me, Hans.
• Entschuldigung, Hans.
• Bitte, Hans.
• Guten Abend, Hans.
• Auf wiedersehen, Hans.
Answer: Entschuldigung, Hans.

10. Yes, please.
• Ja, bitte.
• Nein, bitte.
• Ja, danke.
• Nein, danke.
Answer: Ja, bitte.

11. No, sorry.
• Nein, danke.
• Nein, tut mir Leid.
• Ja, danke.
• Ja, Entschuldigung.
Answer: Nein, tut mir Leid.

12. Hi, Sonja.
• Tschüss, Sonja.
• Ja, Sonja
• Nein, Sonja.
• Hallo, Sonja.
Answer: Hallo, Sonja.

13. Bye, Eva. See you later.
• Wie geht's, Eva?
• Ja, Eva. Lass uns gehen.
• Tschüss, Eva. Bis bald.
• Leider, Eva. Ich kann nicht kommen.
Answer: Tschüss, Eva. Bis bald.


  Try the Quiz :     Greetings : English - German


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-