Syvum Home Page

Home > Quiz Games > History > Print Preview

History : Winners of Nobel Prize for Peace I - Who am I ?

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Identify the Nobel Peace Prize winner based on the clue(s) given.

1. I was the French Premier. I won the Nobel Peace Prize in 1926 along with Gustav Stresemann for our contribution to the Locarno Pact. Who am I?
Answer: Aristide Briand
Aristide Briand was born in Nantes, France. He was the French Premier. He was the Minister of Education and Religion as well. He won the Nobel Peace Prize in 1926 along with Gustav Stresemann for their contribution to the Locarno Pact. He died in Paris, France.


2. I won the Nobel Peace Prize in 1921 along with Karl Branting. Who am I?
Answer: Christian Lange
Christian Louis Lange won the Nobel Peace Prize in 1921 along with Karl Branting.


3. I was the Secretary of State of United States of America. I won the Nobel Peace Prize in 1945. Who am I?
Answer: Cordell Hull
Cordell Hull was born in Tennessee, United States of America. He was the Secretary of State for 12 years. He advocated the 'Good Neighbor Policy' towards Latin America by giving it financial aid. He introduced the first 'Federal Income Tax Bill'. He won the Nobel Peace Prize in 1945.



4. I was the leader of the Ulster Unionist Party. I won the Nobel Peace Prize in 1999 along with John Hume for our efforts to peacefully resolve the Northern Ireland conflict. Who am I?
Answer: David Trimble
David Trimble was the leader of the Ulster Unionist Party. He won the Nobel Peace Prize in 1999 along with John Hume for their efforts to peacefully resolve the Northern Ireland conflict.


5. I was an American General. I won the Nobel Peace Prize in 1953. Who am I?
Answer: George Marshall
George Catlett Marshall was born in Pennsylvania, United States of America. He was an American General as well as a Cabinet Member. Later, he became the Ambassador to China. His 'Marshall Plan' resulted in the creation of the North Atlantic Treaty Organization (NATO). He won the Nobel Peace Prize in 1953.


6. I was the founder of the German People's Party. I won the Nobel Peace Prize in 1926 along with Aristide Briand for our contribution to the Locarno Pact. Who am I?
Answer: Gustav Stresemann
Gustav Stresemann was born in Berlin, Germany. He was the founder of the German People's Party. Later, he became the Chancellor as well as the Foreign Minister. He made Germany a member of the League of Nations. He won the Nobel Peace Prize in 1926 along with Aristide Briand for their contribution to the Locarno Pact.


7. I was the Belgian Senator. I won the Nobel Peace Prize in 1913 for my contribution to world peace. Who am I?
Answer: Henri Marie la Fontaine
Henri Marie la Fontaine was born in Brussels, Belgium. He was the Belgian Senator for 36 years. He promoted the adoption of five working days of eight hours each in a week. He advocated disarmament. He provided support to the League of Nations. He won the Nobel Peace Prize in 1913 for his contribution to world peace.


8. I was a famous politician of Northern Ireland. I won the Nobel Peace Prize in 1999 along with David Trimble for our efforts to peacefully resolve the Northern Ireland conflict. Who am I?
Answer: John Hume
John Hume was born in Northern Ireland. He was one of the founders of the Social Democratic and Labour Party (SDLP), formerly known as the Credit Union Party. He was a famous politician of Northern Ireland. He won the Nobel Peace Prize in 1999 along with David Trimble for their efforts to peacefully resolve the Northern Ireland conflict.


9. I was the Prime Minister of Sweden and the 'Father of Socialism' in Sweden. I won the Nobel Peace Prize in 1921 along with Christian Lange. Who am I?
Answer: Karl Branting
Karl Hjalmar Branting was born in Stockholm, Sweden. He was the Prime Minister of Sweden as well as the 'Father of Socialism' in Sweden. He was a part of the Paris Peace Conference. He also made Sweden a member of the League of Nations. He helped in the formulation of the Geneva Protocol as well. He won the Nobel Peace Prize in 1921 along with Christian Lange. He died in Stockholm.


10. I was the President of South Korea. I won the Nobel Peace Prize in 2000 for my efforts to attain peace with North Korea. Who am I?
Answer: Kim Dae Jung
Kim Dae Jung was the President of South Korea. He strived to foster peaceful relationships between North Korea and South Korea. He supported human rights and advocated democracy. In 2000, he also met North Korea's leader, Kim Jong II. In the same year, he won the Nobel Peace Prize for his efforts to attain peace with North Korea.


11. I was the President of Costa Rica. I won the Nobel Peace Prize in 1987 for my efforts to maintain peace in Central America. Who am I?
Answer: Oscar Arias
Oscar Sanchez Arias was born in Costa Rica. He was the Financial Advisor to the President of Costa Rica. Later, he became the President of Costa Rica. He won the Nobel Peace Prize in 1987 for his efforts to maintain peace in Central America.


12. I won the Nobel Peace Prize in 1994 along with Yasser Arafat and Yitzhak Rabin. Who am I?
Answer: Shimon Peres
Shimon Peres won the Nobel Peace Prize in 1994 along with Yasser Arafat and Yitzhak Rabin.


  Try the Quiz :     History : Winners of Nobel Prize for Peace II - Who am I ?


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-