Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Colours, Days & Months : English - Japanese Hiragana Translation Game
(Iro, Yōbi To Tsuki : Eigo - Nihongo Hiragana Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese Hiragana word. 
Note : The hints given in Romaji may help in identifying the Hiragana word by studying the Hiragana Alphabet Charts.

1. black
Answer: くろい
Romaji : kuroi
Kanji : 黒い


2. blue
Answer: あおいろ
Romaji : aoiro
Kanji : 青色


3. brown
Answer: ちゃいろい
Romaji : chairo
Kanji : 茶色



4. green
Answer: みどりいろ
Romaji : midoriiro
Kanji : 緑色


5. grey
Answer: はいいろ, ねずみいろ
Romaji : haiiro, nezumiiro
Kanji : 灰色, 鼠色


6. orange
Answer: えんしょく
Romaji : enshoku
Kanji : 炎色


7. pink
Answer: たんこうしょく
Romaji : tankōshoku
Kanji : 淡紅色


8. purple
Answer: むらさきいろ 
Romaji : murasaki
Kanji :


9. red
Answer: あかい
Romaji : akai
Kanji : 赤い


10. silver
Answer: ぎんいろ 
Romaji : kiniro
Kanji : 銀色


11. white
Answer: しろい
Romaji : shiroi
Kanji :


12. yellow
Answer: きいろ
Romaji : kiiro
Kanji : 黄色


13. Monday
Answer: げつようび
Romaji : getsuyōbi
Kanji : 月曜日


14. Tuesday
Answer: かよう
Romaji : hayōbi
Kanji : 火曜日


15. Wednesday
Answer: すいようび
Romaji : suiyōbi
Kanji : 水曜日


16. Thursday
Answer: もくようび
Romaji : mokuyōbi
Kanji : 木曜日


17. Friday
Answer: きんようび
Romaji : kinyōbi
Kanji : 金曜日


18. Saturday
Answer: どようび
Romaji : doyōbi
Kanji : 土曜日


19. Sunday
Answer: にちようび
Romaji : nichiyōbi
Kanji : 日曜日


20. January
Answer: いちがつ
Romaji : ichigastu
Kanji : 一月


21. February
Answer: にがつ
Romaji : nigatsu
Kanji : 二月


22. March
Answer: さんがつ
Romaji : sangatsu
Kanji : 三月


23. April
Answer: しがつ
Romaji : shigatsu
Kanji : 四月


24. May
Answer: ごがつ
Romaji : gogatsu
Kanji : 五月


25. June
Answer: ろくがつ
Romaji : rokugatsu
Kanji : 六月


26. July
Answer: しちがつ
Romaji : shichigatsu
Kanji : 七月


27. August
Answer: はちがつ
Romaji : hachigatsu
Kanji : 八月


28. September
Answer: くがつ
Romaji : kugatsu
Kanji : 九月


29. October
Answer: じゅうがつ
Romaji : jūgatsu
Kanji : 十月


30. November
Answer: じゅういちがつ
Romaji : jūichigatsu
Kanji : 十一月


31. December
Answer: じゅうにがつ
Romaji : jūinigatsu
Kanji : 十二月



  Try the Quiz :     COLOURS, DAYS & MONTHS (IRO, YŌBI TO TSUKI)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-