Syvum Home Page

Home > Quiz Games > English - Japanese Translation Games (Eigo - Nihongo Hon'yaku Gēmu) > Print Preview

Basic Words : English - Japanese Kanji Translation Game
(Kihon-Teki na Kotoba : Eigo - Nihongo Kanji Hon'yaku Gēmu)

Formats Japanese Course Japanese Worksheets Reverse Worksheet / Test Paper Quiz English - Japanese Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the English word, identify the Japanese Kanji word. 
Note : The hints given in Romaji may help in identifying the kanji word through Kun'yomi & On'yomi readings in Kanji charts.

1. father
Answer:
Romaji : otōsan
Hiragana : おとうさん


2. mother
Answer:
Romaji : okasan
Hiragana : おかさん


3. brother
Answer:
Romaji : onīsan
Hiragana : おにいさん



4. sister
Answer: 姉妹
Romaji : onēsan
Hiragana : おねえさん


5. son
Answer: 息子
Romaji : musuko, obotchan
Hiragana : むすこ, おぼっちゃん


6. daughter
Answer:
Romaji : musume, ojōsan
Hiragana : むすめ, おじょうさん


7. husband 
Answer:
Romaji : otto
Hiragana : おっと


8. wife
Answer:
Romaji : tsuma
Hiragana : つま


9. uncle
Answer: 叔父
Romaji : ojisan
Hiragana : おじさん


10. aunt
Answer: 叔母
Romaji : obasan
Hiragana : おばさん


11. child
Answer:
Romaji : ko
Hiragana : こ


12. grandfather
Answer: 祖父
Romaji : ojīsan ; Hiragana : おじいさん


13. grandmother
Answer: 祖母
Romaji : obāsan
Hiragana : おばあさん


14. I
Answer:
Romaji : watashi
Hiragana : わたし


15. we
Answer: 我々
Romaji : watashitachi
Hiragana : わたしたち


16. he
Answer:
Romaji : kare
Hiragana : かれ


17. she
Answer: 彼女
Romaji : kanojo
Hiragana : かのじょ


18. airport
Answer: 空港
Romaji : kūkō
Hiragana : くうこう


19. bank
Answer: 銀行
Romaji : ginkō
Hiragana : ぎんこう


20. cafeteria
Answer: 食堂
Romaji : shokudō
Hiragana : しょくどう


21. cinema theater, movie theater
Answer: 映画館
Romaji : eigakan
Hiragana : えいがかん


22. college, university
Answer: 大学
Romaji : daigaku
Hiragana : だいがく


23. company
Answer: 会社
Romaji : kaisha
Hiragana : かいしゃ


24. garden, park
Answer:
Romaji : niwa
Hiragana : にわ


25. hospital
Answer: 病院
Romaji : byōin
Hiragana : びょういん


26. hotel
Answer: 旅館
Romaji : ryokan
Hiragana : りょかん


27. information center
Answer: 案内所
Romaji : annaijo
Hiragana : あんないじょ


28. library
Answer: 図書館
Romaji : toshokan
Hiragana : としょかん


29. market
Answer: 市場
Romaji : ichiba
Hiragana : いちば


30. museum
Answer: 博物館
Romaji : hakubutsukan
Hiragana : はくぶつかん


31. office
Answer: 事務所
Romaji : jimusho
Hiragana : じむしょ


32. pharmacy
Answer: 薬局
Romaji : yakkyoku
Hiragana : やっきょく


33. police
Answer: 警察
Romaji : keisatsu
Hiragana : けいさつ


34. school
Answer: 学校
Romaji : gakkō
Hiragana : がっこう


35. station
Answer:
Romaji : eki
Hiragana : えき


36. zoo
Answer: 動物園
Romaji : dōbutsuen
Hiragana : どうぶつえん


37. morning
Answer:
Romaji : asa
Hiragana : あさ


38. afternoon
Answer: 午后
Romaji : gogo
Hiragana : ごご


39. evening
Answer:
Romaji : ban
Hiragana : ばん


40. night
Answer:
Romaji : yoru
Hiragana : よる


41. midnight
Answer: 真夜中
Romaji : mayonaka
Hiragana : まよなか


42. left
Answer:
Romaji : hidari
Hiragana : ひだり


43. right
Answer:
Romaji : migi
Hiragana : みぎ


44. north
Answer:
Romaji : kita
Hiragana : きた


45. south
Answer:
Romaji : minami
Hiragana : みなみ


46. east
Answer:
Romaji : higashi
Hiragana : ひがし


47. west
Answer: 西
Romaji : nishi
Hiragana : にし


48. house
Answer:
Romaji : uchi, ie
Hiragana : うち, いえ


49. street
Answer:  
Romaji : tōri, michi
Hiragana : とうり, みち


50. avenue
Answer: 大通り
Romaji : ōdōri
Hiragana : おうどうり


51. lake
Answer:
Romaji : mizuumi
Hiragana : みずうみ


52. mountain
Answer:
Romaji : yama
Hiragana : やま


53. river
Answer:
Romaji : kawa, gawa
Hiragana : かわ, がわ


54. car
Answer:
Romaji : kuruma
Hirgana :くるま


55. train
Answer: 電車
Romaji : densha
Hiragana :でんしゃ


56. ship
Answer:
Romaji : fune
Hiragana :ふね



  Try the Quiz :     BASIC WORDS (KIHON-TEKI NA KOTOBA)


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-